Κυριακή 26.05.2024
More

  Ο τουρισμός σήμερα έχει πολλές παραμέτρους

  Η ανάπτυξη του τουρισμού στα Ιωάννινα, τόσο στην πόλη όσο και σε όλον τον νομό Ιωαννίνων είναι πλέον στη φάση ενός νέου ζητούμενου, σε ένα νέο επίπεδο. Έχει ήδη επιτευχθεί ένα βασικό επίπεδο που έχει βάλει στον χάρτη τον προορισμό, φαίνεται όμως ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η πρόκληση του νέου επιπέδου ανάπτυξης.

  Σε αυτό το πλαίσιο η πρωτοβουλία για συνεργασία των δήμων του νομού καθώς και η συνεργασία και άλλων φορέων, μοιάζει αυτονόητη και μπορεί να γίνει το θεμέλιο του νέου σχεδιασμού.

  Η εμπειρία έχει δείξει ότι τουρισμός στα Γιάννενα σημαίνει και ένα πολυμορφικό σχήμα που περιλαμβάνει από την επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο και το άρωμα του Κάστρου, μέχρι φυσιολατρικό τουρισμό στα Τζουμέρκα, ορεινές εμπειρίες στο Μέτσοβο ή το Πωγώνι, πετρόχτιστο περιβάλλον στο Ζαγόρι και επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Και πολλά ακόμα. Παρά την επιτυχία ως σήμερα, το έδαφος της τουριστικής ανάπτυξης έχει εύθραυστα σημεία.

  Προορισμοί για τριήμερα υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί στη χώρα μας σε μία ανταγωνιστική υπόθεση στην οποία καθοριστικό ρόλο παίζει και το διαθέσιμο είσοδημα των τουριστών μέσα σε ένα χρόνο.

  Παράμετροι με σημασία επίσης είναι η ανάπτυξη υποδομών με ξενοδοχεία και εστίαση σε όλο το εύρος του νομού, αλλά και εναλλακτικές επιλογές περιήγησης και γνώσης όπως ψηφιακές εφαρμογές κλπ. Ακόμα και η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες είναι κρίσιμος παράγοντας.

  Γίνεται συνεπώς αναπόφευκτη η ένωση των δυνάμεων και η συνεργασία όλων των φορέων και ειδικά για τον Δήμο Ιωαννιτών που σηκώνει και μεγάλο βάρος, είναι αναγκαία η ανάπτυξη των πολιτικών του προς αυτήν την κατεύθυνση.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ