Για τον οδικό άξονα μήκους 4,4 χιλιομέτρων που είναι ο μεγάλος δακτύλιος των Ιωαννίνων, ο προϋπολογισμός ξεπερνά ήδη τα 21 εκ. ευρώ!
Και προφανώς θα έχουμε και συνέχεια, ειδικά εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση Καχριμάνη ότι σε έργο με παρέμβαση με χαλικοπασάλους δε θα σταματήσεις ποτέ να πληρώνεις…
Σιγά το πρόβλημα… Μπορούμε να βάλουμε διόδια στο ύψος της Γαλακτοκομικής Σχολής!
Αν δυσκολευόμαστε να το χωνέψουμε και να ανταποκριθούμε δηλαδή στο υψηλό κόστος κατασκευής του έργου, η λύση είναι εύκολη, ειδικά για εμάς τους Γιαννιώτες που πληρώνουμε δύο διόδια στην Εγνατία οδό εντός του νομού και ένα στα όρια με το νομό Τρικάλων…
Για να έχετε μία πρώτη εικόνα περί του κόστους υπολογίστε ότι για κάθε χιλιόμετρο κατασκευής του μεγάλου δακτυλίου, θα πληρώσουμε – με τα σημερινά δεδομένα – 4,8 εκ. ευρώ…
Χωρίς γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους, σήραγγες και με το μεγαλύτερο τμήμα του να είναι συνέχεια της Γεννηματά, μία ευθεία δηλαδή…
Κάποιοι νομίζουν ότι είναι ένα τυπικό, γραφειοκρατικό ή διαδικαστικό ζήτημα, το ότι το ΠΓΝΙ έχει μείνει «ακέφαλο»…
Είναι τόσο ανίκανη (ή μήπως πονηρή) η προϊσταμένη υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας που δεν φρόντισαν για το στοιχειώδες, να έχουν έναν άνθρωπο δηλαδή στη διοίκηση μετά την παραίτηση Κατσακιώρη που εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος και είναι Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας;
Υπήρχε ο αναπλ. διοικητής κ. Ντιναλέξης, που ανέλαβε κανονικά ο άνθρωπος με δικαίωμα υπογραφής, φαίνεται όμως ότι κάποιοι… ξέχασαν(;) ότι και η δική του θητεία είχε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα…
Κάτι που προφανώς το γνώριζαν, επέλεξαν όμως να το αγνοήσουν και όταν σήμανε η ώρα του «αποχωρισμού» διαπίστωσαν, ότι με τη διαδικασία της αξιολόγησης των υποψηφίων για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, δε μπορεί για νομικούς λόγους να παραταθεί η θητεία του αναπληρωτή διοικητή…
Και ορίστηκε μεν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βούλγαρης ως έχων το δικαίωμα της υπογραφής, όχι όμως για όλα τα θέματα, αλλά για τα τρέχοντα…
Επειδή λοιπόν βρίσκονται σε εξέλιξη μερικά σοβαρά ζητήματα που αφορούν και έργα εκατομμυρίων ευρώ με προτάσεις που πρέπει να κατατεθούν και να υποστηριχθούν, ας το θέσουμε ως πραγματικό και όχι ως ρητορικό ερώτημα…
Αν χαθούν και άλλα (έχει προηγηθεί η υπόθεση ΤΕΠ όπου έχουμε εξελίξεις και θα τις μάθετε σήμερα) χρήματα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Ο πρώην διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Κατσακιώρης που είχε ενημερώσει ο άνθρωπος για τα μελλοντικά του σχέδια ή ο κ. Ντιναλέξης που περίμενε μήπως και σε εύλογο χρόνο, δινόταν λύση με την παράταση της θητείας του;
Αν πρόκειται να ρίξουν το ανάθεμα σε κάποιους, αυτοί δε μπορεί να είναι σίγουρα οι δύο προαναφερθέντες, αλλά ας ξεκινήσουν από την ΥΠΕ και ας πάνε στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας…
Εκτός κι αν – κάποιοι λένε, ότι αυτό έχει όντως βάση – υπήρξαν εκ των έσω τρικλοποδιές και προβλήματα νομικής φύσεως που ενώ μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί και αντιμετωπιστεί από την υπηρεσία, κάποιοι… σφύριζαν αδιάφορα. Ούτε αυτό θα μας προκαλούσε την παραμικρή περιέργεια…
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ