Τρίτη 09.03.2021
More

  Νεκρομαντείο Αχέροντα- Ένα καλοκαιρινό πρωινό στις αρχαίες πύλες του Άδη

  Ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό πήραμε το δρόμο για το Νεκρομαντείο.

  Μια επίσκεψη σε έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή που τον επισκέπτεσαι νιώθεις την δύναμη και την ενέργεια του χώρου. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και εξαιτίας της πανδημίας και της αύξησης των κρουσμάτων, περάσαμε σε όλους τους επιμέρους χώρους του αρχαιολογικού χώρου, ενώ οι υπάλληλοι ευγενικοί και εξυπηρετικοί καθοδηγούν τους επισκέπτες να δουν και να ενημερωθούν για το Νεκρομαντείο.

  Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης και είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων. Ο Όμηρος στην Οδύσσεια περιγράφει αναλυτικά την περιοχή κατά την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη.

  Μετά την αποξήρανση της λίμνης Αχερουσίας τη δεκαετία του ’50, η όλη γεωγραφία της περιοχής έχει αλλάξει και το μόνο που παραμένει είναι η ήρεμη συμβολή Αχέροντα και Βωβού ποταμού στην πεδιάδα, λίγα μέτρα κοντά στό λόφο του Νεκρομαντείου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ