Δευτέρα 08.08.2022
More

  Εμφανή ήδη τα θετικά αποτελέσματα

  Το εμβόλιο απέναντι στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας προστατεύει από την εμφάνιση κακοήθειας

  Μετά από μία δεκαετία και πλέον, που συντελέστηκαν και αποδείχθηκε μέσω επιστημονικών ερευνών και στατιστικών πλέον δεδομένων, ότι το εμβόλιο απέναντι στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας προστατεύει από την εμφάνιση κακοήθειας, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα μεταξύ των γυναικών που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί είναι μόλις 30%.

  Το παρήγορο ωστόσο είναι πως έστω με αυτό το ποσοστό, σε συνδυασμό με την ενημέρωση του κοινού, αλλά και τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά δεδομένα, υπάρχει μία μικρή, αλλά σταθερή μείωση των προκαρκινικών αλλοιώσεων κάθε πενταετία στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Ευάγγελος Παρασκευαϊδης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης που διεξάγεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

  Από το Συνέδριο αυτό δε θα μπορούσε να απουσιάσει και η συσχέτιση με την πανδημία στον τομέα της διστακτικότητας που εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, αρνούνται να εμβολιαστούν.

  Ο κ. Παρασκευαϊδης, μιλώντας στο ITV το πρωί του Σαββάτου στάθηκε ιδιαίτερα στην άρνηση ή επιφυλακτικότητα που επιδεικνύουν στον εμβολιασμό κατά της νόσου covid, οι υγειονομικοί, λέγοντας πως αυτή η στάση αυτοκαταργεί τον τίτλο σπουδών τους.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ