Τρίτη 03.08.2021
More

  Εμβόλιο και self test τα όπλα για να καταπολεμηθεί ο ιός

  Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 ετών

  Ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού -ανεξαρτήτως της εταιρείας παραγωγής των εμβολίων, στέλνει η πνευμονολόγος και μέλος του Συλλόγου Ιδιωτών Πνευμονολόγων Ηπείρου κα. Βασιλική Λάζου.

  Η κα. Λάζου υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελεί ο εμβολιασμός μας, και όχι η μάρκα του εμβολίου που θα κάνουμε και μάλιστα αντιπαραθέτει μια σειρά επιστημονικών επιχειρημάτων και στοιχείων που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης και σκεπτικισμού.

  Οι επιστημονικοί αριθμοί αποδεικνύουν πως περισσότεροι είναι οι κίνδυνοι εάν κάποιος δεν εμβολιαστεί.

  Οι συνέπειες εάν νοσήσει κάποιος από covid 19 είναι πολλαπλάσιες σε επικινδυνότητα. Συνέπειες, που δεν μπορούν να μπουν σε καμία ζυγαριά ειδικά εάν υπολογίσουμε τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

  Η Πνευμονολόγος εξήγησε πως το μόνο που πρέπει να σκεφτεί ο κάθε ένας από εμάς είναι τα οφέλη του εμβολιασμού και να προσέλθει στο εμβολιαστικό κέντρο ανεξάρτητα από το εμβόλιο που χορηγείται καθώς τα εμβόλια είναι ελεγμένα και ασφαλή. «Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι παρενέργειές τους είναι σε ποσοστά πολύ μικρά».

  Στο μεταξύ, η κα. Λάζου ρωτήθηκε για το άνοιγμα της πλατφόρμας -από την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου, των ραντεβού εμβολιασμού για τους νέους από 30 – 39 ετών με το σκεύασμα της AstraZeneca.

  «Και αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι σημαντικό να εμβολιαστεί καθώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι από τις πλέον «κοινωνικές» ομάδες και άρα από αυτές που θα πρέπει να θωρακίσουμε» ανέφερε, για να συνεχίσει λέγοντας ότι αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή 40 – 49 ετών.

  Στη «φαρέτρα» και τα self tests

  Τέλος, η κα. Λάζου τάσσεται υπέρ της διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών τεστ καθώς όπως επισημαίνει βοηθούν στο να μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είμαστε ή όχι θετικοί και με αυτό τον τρόπο να προστατευτούμε και εμείς και οι γύρω μας.

  «Είναι ένα επιπλέον όπλο μαζί με τα εμβόλια. Μας δίνει την εικόνα του τι συμβαίνει σε μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους. Είναι θετική η χρήση τους. Δείτε για παράδειγμα την εφαρμογή στα σχολεία. Γνωρίζοντας τον αριθμό θετικών μαθητών και καθηγητών στην covid προστατεύεις τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους. Σπάει η αλυσίδα της μετάδοσης. Αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά, και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή στην κανονικότητα που όλοι επιζητούμε» καταλήγει η γιατρός.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ