Τετάρτη 08.12.2021
More

  Ινδία: Αποτελεσματικό κατά 77,8% στον κορωνοϊό και 65,2% στη μετάλλαξη Δέλτα το ινδικό Covaxin

  Το Covaxin, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Ινδία κατά του κορωνοϊού, αποδείχθηκε ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 77,8%

  Δεν καταγράφηκαν θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια δοκιμής στην οποία συμμετείχαν 24.419 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 97 ετών, σύμφωνα με το The Lancet

  Το Covaxin, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Ινδία κατά του κορωνοϊού, αποδείχθηκες ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 77,8% απέναντι στη λοίμωξη, όπως αποκάλυψε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

  Η κατασκευάστρια εταιρεία Bharat Biotech International ανέφερε πως «η αξιολόγηση από ομοτίμους του Lancet επιβεβαιώνει τις αναλύσεις μας και δείχνει ότι το Covaxin είναι αποτελεσματικό κατά της Covid-19».

  «Το Covaxin είναι το μόνο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχει αποδείξει δεδομένα αποτελεσματικότητας από κλινικές δοκιμές Φάσης 3 έναντι της παραλλαγής Δέλτα στο 65,2%».

  Το ιατρικό περιοδικό ανέφερε ότι «δεν καταγράφηκαν θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια μιας τυχαιοποιημένης δοκιμής στην οποία συμμετείχαν 24.419 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 97 ετών μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021 στην Ινδία».

  Η Bharat Biotech ανέπτυξε το εμβόλιο Covid-19 σε συνεργασία με το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) και το Εθνικό Ινστιτούτο Ιολογίας στην Πούνε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ