Κυριακή 28.02.2021
More

  Κορωνοϊός: Η φαρμακευτική ουσία που μειώνει την διάρκεια των συμπτωμάτων

  Ένα φάρμακο που κατηγοριοποιείται ως δερματολογικό και αντιπαρασιτικό προσθέτει στο οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας ισπανική μελέτη.

  Ένα φάρμακο που κατηγοριοποιείται ως δερματολογικό και αντιπαρασιτικό προσθέτει στο οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας ισπανική μελέτη. Τα ευρήματα μικρής πιλοτικής έρευνας αποκάλυψαν τη θετική δράση του φαρμάκου στα συμπτώματα και το ιικό φορτίο των ασθενών

  Ενώ οι εξελίξεις στην επιχείριση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τρέχουν σε παγκόσμιο επίπεδο – με δύο εγκεκριμένα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Pfizer/BioNTech και Moderna – η επιστημονική κοινότητα δεν σταματά να αναζητά όπλα που θα συμβάλουν στην αναχαίτιση της πανδημίας ή την ανακούφιση των ασθενών, τουλάχιστον για τα δύο χρόνια που απαιτούνται μέχρι την αναμενόμενη παύση της διασποράς του κορωνοϊού.

  Στο πλαίσιο αυτό, μικρή πιλοτική μελέτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ναβάρα και το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Μπαρτσελόνα (ISGlobal), διαπίστωσε πως η χορήγηση ιβερμεκτίνης σε ασθενείς που νοσούν ήπια με COVID-19, μπορεί να μειώσει τη μεταδοτικότητα του ιού. Η ιβερμεκτίνη αποτελεί αντιπαρασιτικό φάρμακο που, όπως έδειξαν οι in vitro κλινικές δοκιμές, μπορεί να μειώσει την αντιγραφή του SARS-CoV-2, σε υψηλότερες ωστόσο συγκεντρώσεις από τις συνιστώμενες για ανθρώπινη χρήση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ