Σάββατο 18.09.2021
More

  Μένουμε ήρεμοι, φροντίζουμε τη ψυχική μας υγεία

  Είναι σημαντικό να ερχόμαστε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους. Πώς μπορούμε να μείνουμε ήρεμοι;

  Στο ερώτημα απαντά ο ψυχίατρος Φώτης Μωρόγιαννης λέγοντας ότι υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών και αυτό προκαλεί αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά με την πανδημία.

  «Ευτυχώς, η περιοχή μας δεν έχει κρούσματα άρα είμαστε πιο ήσυχοι. Έχουμε μπροστά μας ένα αντιμετωπίσιμο παρόν και έχει μια καλή εικόνα που μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι. Σε αυτή τη φάση οι γιατροί δίνουν λαμπρό παράδειγμα. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο, την οικογένεια, που είναι οργανωμένη παρά τις αλλαγές στους ρόλους με αλληλεγγύη υποστηρίζοντας τα μέλη της. Έχουμε εξαιρετική αντοχή εξαιτίας της 10ετούς κρίσης και παρά τις οικονομικές δυσκολίες θα τα καταφέρουμε είτε από πείσμα είτε από απελπισία. Τις πρώτες δύο εβδομάδες από την αρχή των μέτρων υπήρχε νευρικότητα και ένταση. Υπήρχαν κρούσματα συγκρούσεων μεταξύ συζύγων και παιδιών, αλλά και γενικότερα εξαιτίας των καταστάσεων που πυροδοτήθηκαν και λόγω των συνθηκών. Αυτό καταγράφηκε τις πρώτες εβδομάδες. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει προσαρμογή. Επομένως πιστεύω ότι η οικογένεια έχει μεγάλη δύναμη και αντλεί δυνάμεις και αποσοβεί τις κρίσεις».

  Αυτά είπε ο ψυχίατρος, Φώτης Μωρόγιαννης, αναφερόμενος στην δύσκολη κατάσταση που περνάμε, υπογραμμίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά με θετική σκέψη και ενέργεια.

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ