Σάββατο 04.02.2023
More

  Οι παιδίατροι θα ακολουθήσουν ό,τι πει η επιστημονική κοινότητα

  Ο πρόεδρος των ιδιωτών Παιδιάτρων, Αν. Σέρμπης, για τη συζήτηση περί εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορωνοϊού

  «Θα κάνουμε ό,τι αποφασίσει η επιστημονική κοινότητα που μελετά τα στοιχεία για τον εμβολιασμό ή μη των παιδιών για covid19», αυτή είναι η απάντηση του προέδρου των Παιδιάτρων του συλλόγου Ιωαννίνων κ. Αναστάσιου Σέρμπη αναφορικά με την παγκόσμια συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το εάν θα εμβολιαστούν ή όχι και τα παιδιά.

  Οι μελέτες,  βρίσκονται σε εξέλιξη και κάθε περαιτέρω συζήτηση θα ήταν πρόωρη.

  Ο κ. Σέρμπης κληθείς να σχολιάσει την γενικότερη κατάσταση στην υγεία των παιδιών άδραξε την ευκαιρία και κάλεσε γονείς και κηδεμόνες παιδιών να εμβολιαστούν για τον COVID. «Το τι θα γίνει με τα παιδιά θα το αποφασίσουν οι επιστήμονες που κάνουν τις μελέτες και γνωρίζουν τα στοιχεία» είπε.

  Να παίξουν, να γελάσουν!

  Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ψυχική κατάσταση των παιδιών εξαιτίας της πανδημίας και της καραντίνας. Τα παιδιά κλείστηκαν, «αποχωρίστηκαν» φίλους και παιχνίδι και η ζωή τους μετατοπίστηκε μπροστά σε μια οθόνη!

  Ο κ. Σέρμπης υποστήριξε ότι τα προβλήματα από την «κλεισούρα» είναι πολλά και χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα τώρα που επιστρέψαμε στην κανονικότητα να βγουν τα παιδιά να παίξουν και να κερδίσουν και πάλι την παιδικότητα και την κοινωνικότητά τους. «Να παίξουν, να γελάσουν, να χαρούν! Αυτά είναι τα πρώτα που πρέπει να σκεφτουμε»

  Προτεραιότητα στην πρόληψη

  Ο κ. Σέρμπης αναφέρθηκε γενικότερα στην πρόληψη από πλευράς των γονέων για την υγεία των παιδιών τους υπογραμμίζοντας να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να κάνουν τα εμβόλια που είναι ορισμένα από το πρόγραμμα εμβολιασμού. Επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει μέριμνα ώστε τα παιδιά να κάνουν τους προγραμματισμένους ελέγχους.

  Μεταξύ των εμβολίων είναι και αυτό που αφορά στον ιό HPV.

  Τα καλά νέα είναι ότι εδώ και χρόνια υπάρχει το εμβόλιο για τα κορίτσια που μπορεί να προλάβει προβλήματα σε μεγάλο ποσοστό. Η Ελλάδα, όπως και περίπου 60 ακόμη χώρες, το έχουν περιλάβει στο πρόγραμμα εμβολιασμού για τα κορίτσια.

  Τα όχι και τόσο καλά νέα είναι ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και σε όργανα του άνδρα.

  Η χώρα μας, ωστόσο, δεν ανήκει σε εκείνες που έχουν επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και στα αγόρια, παρά τις σχετικές οδηγίες και στρατηγικές οργανισμών όπως ο ΠΟΥ.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ