Κυριακή 25.07.2021
More

  Pfizer: Την έγκριση χορήγησης έξι δόσεων ανά φιαλίδιο εξετάζει ο Ε.Ο.Φ.

  Τι αναφέρουν Γερμανοί αξιωματούχοι

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει τις επόμενες ημέρες αίτηση της εταιρείας Biontech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με την Pfizer, για έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου ανά φιαλίδιο.

  «Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση για τη σχετική τροποποίηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης για να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη στη διάθεση του εμβολίου», δήλωσε εκπρόσωπος του EMA στην «Bild».

  «Έχει νόημα να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο»

  Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) είπε επίσης στην «Bild» ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση (του εμβολίου). Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο», τόνισε.

  Ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνoϊού θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 20% μονομιάς, εάν χρησιμοποιηθούν ειδικές σύριγγες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ληφθούν από μία αμπούλα έξι δόσεις, αντί των πέντε.

  Η χρήση της έκτης δόσης επιτρέπεται ήδη στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η εξαγωγή έξι δόσεων ανά φιαλίδιο δεν καλύπτεται ακόμη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Κάθε φιαλίδιο του εμβολίου δίνει πέντε δόσεις. Αυτό επιβεβαίωσε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου η εκπρόσωπος της εταιρείας BioΝΤech Γιασμίνα Αλάτοβιτς στην εφημερίδα «Westfalen-Blatt».

  Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού των πρώτων ασθενών το Σαββατοκύριακο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο του εμβολίου στις γυάλινες αμπούλες ήταν περισσότερο, γι’ αυτό και ορισμένοι έχουν ήδη εμβολιάσει περισσότερα άτομα από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ