Πέμπτη 20.06.2024
More

  Στον σύλλογο Φλόγα οι σκύλοι θεραπείας σκορπούν χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς

  Στον σύλλογο Φλόγα οι σκύλοι θεραπείας σκορπούν χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς.

  Η καρδιά μας χτυπάει δυνατά καθώς επισκεπτόμαστε τη Φλόγα – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, στο Γουδί, με σκυλιά από το καταφύγιό μας τα οποία έχουν εκπαιδευτεί και αξιολογηθεί από τον εκπαιδευτή Αλέξανδρο Παράσχη.
  Χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμόγελα μάς υποδέχονται στην είσοδο του Συλλόγου.

  -Ποιο σκυλάκι φέρατε σήμερα;

  -Μπορώ να του διαβάσω παραμύθι;

  -Να το πάω βόλτα;

  -Θα μας δώσει κάποιο δώρο; (ναι, πρόσφατα τα σκυλάκια Ρίτσαρντ και Μόνικα τούς μοίρασαν το παιδικό βιβλίο «Βύρων – Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του», που προάγει τη φιλοζωία)

  Οι συνεδρίες είναι διαδραστικές και μας γεμίζουν χαρά. Τα παιδιά αγκαλιάζουν, χαϊδεύουν τα σκυλιά και περνούν ευχάριστο χρόνο μαζί τους.

  Η επαφή τους με έναν σκύλο θεραπείας έχει πολλά οφέλη. Τα χαλαρώνει, τα βοηθά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έντονου στρες και αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση κατά τη διάρκεια μιας πιεστικής μέρας.

  Οι γονείς τους μας μεταφέρουν τα πιο όμορφα μηνύματα:

  Ανυπομονούσε να έρθετε, με ρώταγε τι θα κάνουμε, τι θα παίξουμε με το σκυλάκι;

  Μαμά, πάμε να πάρουμε λιχουδιές να του δώσουμε!

  Ενώ άλλοι γονείς υποστηρίζουν:

  Εγώ τα σκυλιά δεν τα συμπαθούσα, έλα όμως που σας περιμένει με τόση χαρά και του κάνει τόσο καλό, που πλέον έχω αρχίσει να τα λατρεύω και εγώ.

  Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης των παιδιών αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητάς τους. Τα σκυλιά προσφέρουν αγάπη και ηρεμία στα παιδιά και εκείνα με τη σειρά τους μας δέχονται με χαρά και ανυπομονησία.

  Ως Save a Greek Stray, είναι μεγάλη μας χαρά να επισκεπτόμαστε τη Φλόγα και να προσφέρουμε χαμόγελα αλλά και στιγμές ξεγνοιασιάς και αγάπης στα παιδιά. Με το μοναδικό αλλά δυνατό μέσο που έχουμε, τα σκυλιά, προσπαθούμε να καταργήσουμε τα στερεότυπα και να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Θα είμαστε δίπλα τους, για να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθησή τους αλλά και να τονώσουμε το ηθικό τους.

  Το πιο δύσκολο κομμάτι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η αναχώρησή μας από τη Φλόγα και τα βλέμματα αγωνίας αν θα είμαστε εκεί και την επόμενη εβδομάδα. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να τους επισκεπτόμαστε καθημερινά και να μοιράζουμε παντού χαμόγελα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ