Τετάρτη 08.12.2021
More

  Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν έχουν επίπτωση στον έμμηνο κύκλο

  Νέες έρευνες που έχουν γίνει, δεν βρήκαν στοιχεία ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα

  Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν διαταράσσουν τον έμμηνο κύκλο των εμβολιασμένων γυναικών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

  Ορισμένες γυναίκες έχουν αναφέρει ότι παρατήρησαν αλλαγές στον κύκλο της περιόδου τους μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19. Ωστόσο, αυτή η νέα έρευνα δεν έδειξε κάποια συσχέτιση.

  «Η δρ Βικτόρια Μέιλ του Κολλεγίου Imperial, στο Λονδίνο, που έκανε τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει ακόμη κάνει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), ανέλυσε στοιχεία για 1.273 γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν αναλυτικές καταγραφές για την περίοδο τους πριν και μετά τον εμβολιασμό τους», αναφέρει το Reuters

  «Δεν μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε ισχυρά σήματα που να υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια Covid-19 συνδέονται με αλλαγές στον χρονισμό της περιόδου των γυναικών», επεσήμανε η ίδια, ενώ δεν απέκλεισε μεγαλύτερες μελέτες στο μέλλον ή σε άλλες χώρες μπορεί να βρουν κάποια τέτοια σχέση.

  Τόνισε, δε, ότι οι περισσότερες γυναίκες που αναφέρουν κάποια τέτοια αλλαγή μετά τον εμβολιασμό τους, βλέπουν την περίοδο τους να «επιστρέφει» στο φυσιολογικό στον επόμενο κύκλο.

  Τέλος, η Μέιλ ανέφερε ότι και άλλες έρευνες που έχουν γίνει, δεν βρήκαν στοιχεία ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ