Σάββατο 28.01.2023
More

  Το εμβόλιο θωρακίζει από την γρίπη

  Κάλεσμα στις ευπαθείς ομάδες από τους πνευμονολόγους

  Το θέμα της γρίπης έχει αρχίσει και προβληματίζει καθώς σταδιακά έχουμε μεγάλη αύξηση, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έξαρση της γρίπης θα κάνει την εμφάνισή της μετά τα μέσα Δεκεμβρίου.

  Ο πνευμονολόγος Θανάσης Κωστούλας κάλεσε από μεριάς του τους πολίτες και ειδικά όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, να δείξουν προσοχή και φυσικά να εμβολιαστούν καθώς η γρίπη κάνει υψηλό πυρετό και προκαλεί ταλαιπωρία που στις περιπτώσεις αυτές είναι αχρείαστη.

  «Θα πρέπει να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αμελήσουν, γιατί η έξαρση η μεγάλη θα είναι μετά τις 15 – 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τότε έχουμε την έξαρση της γρίπης» τόνισε ο κ. Κωστούλας.

  Την ίδια ώρα έχουμε αύξηση των ιώσεων και έχουμε και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο οποίος χρειάζεται προσοχή. Πρόκειται για έναν ιό που μεταφέρεται από τα μικρά παιδάκια ενός και δύο έτους στους πολύ μεγάλους. «Θέλει προσοχή. Δεν είναι κάτι επικίνδυνο αλλά έχει βήχα και διάφορα άλλα συμπτώματα. Ο Δεκέμβριος, όπως και ο Νοέμβριος  είναι μήνες ιώσεων. Και βέβαια παρών είναι και ο κωρονοϊός. Έχουμε δηλαδή  τρεις ιούς και βλέπουμε καθημερινά αρκετούς ασθενείς στα ιατρεία. Η σύστασή μας είναι οι εμβολιασμοί», τόνισε ο κ. Κωστούλας για να επισημάνει πως χρειάζεται προσοχή «με το πλύσιμο των χεριών, με τις αποστάσεις, με όλα αυτά που πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε τώρα τις γιορτές, είμαστε σε κλειστούς χώρους. Χρειάζεται προσοχή» κατέληξε.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ