Σάββατο 28.09.2024
More

    Καλά στην υγεία τους οι τρεις στρατιωτικοί

    Καμία ανησυχία δεν προέκυψε μετά τους κλινικούς και εργαστηριακούς ελέγχους στο ΠΓΝΙ για τα τρία στελέχη της 8ης ΜΠ/ΤΑΞ, που τραυματίστηκαν ελαφρά το πρωί κατά την προετοιμασία της άσκησης «Δυναμική Αντίδραση» με βολές ευθυτενούς τροχιάς στο ύψωμα «Πενταλώνι» Ζίτσας.

    Όπως ανέφερε ο Διοικητής του ΠΓΝΙ, Σπ. Δερδεμέζης, και οι τρεις στρατιωτικοί που διακομίστηκαν με στρατιωτικά ασθενοφόρα στο ΠΓΝΙ φέρουν κάποιες εκδορές, χωρίς όμως να υπάρχει καμία ανησυχία και πιθανότατα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα έχουν πάρει εξιτήριο.

    Αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό έγινε κατά την προετοιμασία διενέργειας της άσκησης και οφείλεται σε αστοχία υλικού. Ένα καψύλιο όλμου φαίνεται πως ήταν ελαττωματικό και έσκασε, προκαλώντας φωτιά στο σημείο όπου βρισκόταν τέσσερα άτομα. Και οι τέσσερις προσπάθησαν να καλυφθούν για να αποφύγουν πιθανές συνέπειες από μια μεγάλη έκρηξη, η οποία όμως δεν έγινε, με την πυρκαγιά να αντιμετωπίζεται άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Με στρατιωτικά ασθενοφόρα διακομίστηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών και τον πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο στο ΠΓΝΙ οι τρεις από τους τέσσερις στρατιωτικούς.

    Η άσκηση διενεργήθηκε στο ύψωμα «Πενταλώνι» χωρίς όμως τη χρήση πραγματικών πυρών για λόγους ασφαλείας, αφού πρέπει να διενεργηθεί λεπτομερής έλεγχος στο στρατιωτικό υλικό.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ