Παρασκευή 18.10.2024
More

    ΘΕΡΙΝΟ ΜΑΝΤΕΙΟ -«Η αρχιτεκτονική της αναμονής» στην αρχαία Δωδώνη

    Με την παρουσίαση του τελικού αποτελέσματος στο κοινό αύριο Παρασκευή στις 20.15 στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ολοκληρώνεται το Θερινό Μαντείο, που διοργάνωσε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.

    Ένα δεκαήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας για το αρχαίο δράμα με τίτλο «Η αρχιτεκτονική της αναμονής» που φτάνει στο τέλος της αύριο με την παρουσίαση στην αρχαία Δωδώνη σε μία εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό της πόλης να παραστεί στην αυριανή εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Γεώργιος Καψάλης που εξέφρασε ευχαριστίες απονέμοντας παράλληλα και τα εύσημα στην Θεοδώρα Τζήμου που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της προσπάθειας στο πλαίσιο του Θερινού Μαντείου και τους συνεργάτες της.

    Τόσο η κα Τζήμου όσο και η κα Παναγή που από κοινού είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης μαζί με τον κ. Καραχάλιο που ήταν ο χορογράφος και κινησιολόγος του εργαστηρίου αναφέρθηκαν με λόγια συγκίνησης και ικανοποίησης στη διαδρομή που φτάνει στο τέλος της εκφράζοντας επίσης θερμές ευχαριστίες και προς τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και προς τους 20 συμμετέχοντες που ήρθαν από διάφορα μέρη της χώρας για το Θερινό Μαντείο.

    Δέκα αιτήσεις για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από το ΔΗΠΕΙΘΕ με τον κ. Καψάλη να κάνει γνωστό πως έχουν υποβληθεί δέκα αιτήσεις ενδιαφέροντος. Η επιλογή θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου.

    Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ