Παρασκευή 18.10.2024
More

    Μαρουσάκης: Πότε υποχωρεί ο καύσωνας- Έρχονται επικίνδυνες θερμικές καταιγίδες

    Θα διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα, ενώ ο καύσωνας διαρκείας σαρώνει τη χώρα εδώ και πολλές ημέρες.

    Παρόλα αυτά, ο μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για αποκλιμάκωση, ενώ σημειώνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες είναι ο ορισμός του καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

    Όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, ήδη μετράμε αντίστροφα για το τέλος του κύματος παρατεταμένης ζέστης, με τις υψηλές θερμοκρασίες όμως να παραμένουν μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    Ο μετεωρολόγος προειδοποίησε για επικίνδυνες θερμικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες που θα φέρουν έντονα φαινόμενα προς τη βόρεια Ελλάδα.

    Κεραυνοί μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα όπως πυρκαγιές, με τα φαινόμενα να εμφανίζονται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

    Όταν τα φαινόμενα αυτά μετακινηθούν προς τις βραδινές ώρες σε παραθαλάσσιες περιοχές, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις ακτές.

    Σήμερα τα 42αρια θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ