Παρασκευή 27.09.2024
More

    Ολυμπιονίκης θα αφήσει με διαθήκη το χρυσό μετάλλιο στον κλέφτη που το άρπαξε

    Ο Ούγγρος πρώην Ολυμπιονίκης της ξιφομαχίας Λάσλο Κσονγκράντι είναι τόσο απελπισμένος με την κλοπή του χρυσού μεταλλίου που κέρδισε στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ, ώστε να κάνει δημόσια μια έκκληση – πρόταση στον κλέφτη του πιο πολύτιμου για τον ίδιο αντικειμένου που είχε ποτέ στην κατοχή του.

    Όπως δήλωσε ο 65χρονος πρώην ολυμπιονίκης στον αθλητικό ιστότοπο Sportal.hu της πατρίδας του, στις 10 Σεπτεμβρίου αργά τη νύχτα έγινε διάρρηξη στην οικία του και του πήραν το πιο πολύτιμο αντικείμενο που είχε, το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ. Κατά την ώρα της διάρρηξης ο πρώην ολυμπιονίκης κοιμόταν.

    «Επί δύο εβδομάδες δεν μπορώ να ηρεμήσω και να είμαι χαρούμενος επειδή όλα μού θυμίζουν το κλεμμένο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο. Θα έδινα τα πάντα στον δράστη αλλά θα ήθελα να επιστρέψει το φτηνό αντικείμενο που δεν σημαίνει τίποτα για εκείνον. Ρίξτε το στο γραμματοκιβώτιο και αν θέλετε, δεν θα το αφήσω σε ένα μουσείο – θα το αφήσω σε εκείνον», δήλωσε ο Κσονγκράντι.

    Σύμφωνα με τον πρώην ολυμπιονίκη, το χρυσό μετάλλιο ήταν αποθηκευμένο σε ένα ντουλάπι, πακεταρισμένο καλά και όχι εύκολα ορατό. Όμως, για κάποιο περίεργο λόγο ο διαρρήκτης, αν και θα μπορούσε να πάρει άλλα αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το χρυσό μετάλλιο του πρώην ολυμπιονίκη της ξιφομαχίας. Ο ίδιος, δήλωσε πως ο διαρρήκτης έφυγε από την κατοικία του όταν ο πρώην αθλητής τον αντιλήφθηκε και άρχισε να του φωνάζει.

    «Ο κλέφτης άγγιξε πολλά πράγματα, άφησε πίσω του πολλά δακτυλικά αποτυπώματα, όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί. Δεν ξέρω τι να κάνω για να του δώσω το μήνυμα: Δεν θέλω να του κάνω κακό… μπορείς να διαπραγματευτείς μαζί μου», ανέφερε ο Λάσλο Κσονγκράντι απευθύνοντας το μήνυμά του στον άνθρωπο που έχει στην κατοχή του το χρυσό μετάλλιο που του ανήκει.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ