Πέμπτη 24.10.2024
More

    Κινητοποίηση με διαμαρτυρία για τη στάση της κυβέρνησης

    Εάν τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών αντίστοιχα δεν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ως παράνομη και καταχρηστική, πιθανότατα ούτε αυτές οι λίγες δεκάδες εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων και φορέων, θα συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

    Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ μετά την κήρυξη της απεργίας των δασκάλων ως παράνομη και καταχρηστική, προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Έτσι, η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχε ως κύριο χαρακτηριστικό της την έντονη αντίδραση ακριβώς στη στάση της Κυβέρνησης και την πολιτική επιλογή να προσπαθήσει να φτάσει στα άκρα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία. Ανεξάρτητα από το αν ίσως και αυτό ήταν η βασική στόχευση, ώστε να υπάρξει αποπροσανατολισμός από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην κεντρική πλατεία, η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.

    Παρόλα αυτά όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Κων. Παργανάς και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Ευάγ. Παπαϊωάννου αντίστοιχα, κανείς δε μπορεί να κρύψει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αμφότεροι πάντως, όπως και ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας κατήγγειλαν τις ενέργειες της Κυβέρνησης ως αυταρχικού χαρακτήρα που δεν πρόκειται όμως να τρομοκρατήσουν, όπως είπαν, τους εκπαιδευτικούς, μαζί και την κοινότητα των γονέων που αντιλαμβάνονται καλύτερα από όλους τα σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Την υποστήριξή της στον δίκαιο, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασε η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερ. Τζούφη, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Μαθητών και των συνταξιούχων εκπαιδευτικών.

    Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ