Πέμπτη 24.10.2024
More

    Γάζα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο

    Οι έμμεσες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα παραμένουν σε αδιέξοδο

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, στη Γάζα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Η επίθεση έρχεται στο πλαίσιο των συνεχών βομβαρδισμών σχολείων που φιλοξενούν εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία ισχυρίστηκε ότι το σχολείο χρησιμοποιούνταν ως κέντρο διοίκησης της Χαμάς, ενώ οι προσπάθειες διάσωσης στο σημείο συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, καθώς οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 770 ανθρώπων από τις 6 Οκτωβρίου.

    Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας αναγκάστηκε να διακόψει τις επιχειρήσεις διάσωσης στο βόρειο τμήμα της Γάζας, μετά από απειλές των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις οποίες θα βομβάρδιζαν συνεργεία διάσωσης που επιχειρούσαν στο στρατόπεδο Τζαμπαλίγια. Επιπλέον, ένας διασώστης σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν.

    Παράλληλα, οι σχέσεις Ισραήλ με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera εντάθηκαν, με το Ισραήλ να κατηγορεί δημοσιογράφους του δικτύου για διασυνδέσεις με τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ. Το Al Jazeera χαρακτήρισε τις κατηγορίες «εγκληματικές» και μέρος μιας ευρύτερης εχθρικής πολιτικής εναντίον του δικτύου.

    Οι έμμεσες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα παραμένουν σε αδιέξοδο, παρά τις διεθνείς προσπάθειες μεσολάβησης από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αίγυπτο.

    Με πληροφορίες από Guardian

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ