Παρασκευή 09.05.2025
More

    Σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από την Τροχαία

    Τρία περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε χρονική απόσταση λίγων ωρών μεταξύ τους σε τρεις σήραγγες της Εγνατίας οδού στην περιοχή από το Μέτσοβο μέχρι τη σήραγγα της Δωδώνης, η Τροχαία Ιωαννίνων.

    Στην πρώτη περίπτωση τα μεσάνυχτα της Μεγ. Τετάρτης ένα φορτηγό που κινούνταν προς την Ηγουμενίτσα ακινητοποιήθηκε λόγω έλλειψης καυσίμων στο δεξιό κλάδο της σήραγγας Δωδώνης και η κυκλοφορία διεξήχθη για ώρες από τη μία λωρίδα με τη συνεργασία κα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο καθώς ο κινητήρας του φορτηγού έβγαζε καπνούς.

    Λίγο πριν τις 9 το πρωί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων κινητοποιήθηκε εκ νέου καθώς ένα όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη μέσα στη σήραγγα του Δρίσκου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν η οδηγός και ο συνοδηγός. Το ρεύμα προς Ιωάννινα έκλεισε για δύο περίπου ώρες μέχρι να γίνει η διακομιδή των τραυματιών στο ΠΓΝΙ και στη συνέχεια να απομακρυνθεί το όχημα και το φορτίο που μετέφερε. Σε ένα τρίτο περιστατικό ένας οδηγός που κινούνταν με το Ι.Χ του εντός της σήραγγας Μετσόβου ακινητοποίησε το όχημά του λόγω αδιαθεσίας και χρειάστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι να διαπιστωθεί η κατάστασή του και να απομακρυνθεί με ασφάλεια από το σημείο.

    Ειδικά όπως ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγ. Καρράς, η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους και ειδικότερα στις σήραγγες είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας και κάλεσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπενθυμίζοντας άλλωστε και το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο, στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης πριν από λίγα 24ωρα.

    Αυξημένα μέτρα

    Η Τροχαία Ιωαννίνων από τις αρχές της Μεγ. Εβδομάδας έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κίνηση των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα, και τη μετάβασή τους στις περιοχές που έχουν επιλέξει να περάσουν τις εορτές. Περιπολικά και μηχανές της Τροχαίας όπως όμως και οχήματα με συμβατικές πινακίδες κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων. Κλιμάκιο της Τροχαίας Ιωαννίνων βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Μεγ. Πέμπτης στο σταθμό διοδίων της Εγνατίας οδού στο Δροσοχώρι, με τροχονόμους να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς και στους επιβάτες των οχημάτων, υπενθυμίζοντας τους βασικούς κανόνες της οδικής ασφάλειας. Το φυλλάδιο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους σπουδαστές του Τμήματος Γραφιστικής και Ηλεκτρονικών Μέσων της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

    Εύσημα για το σποτ «Μη λείψεις…»

    Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων ωστόσο απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια σε πανελλαδικό επίπεδο για την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών με αφορμή τις αυξημένες οδικές μετακινήσεις και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

    Για τον σκοπό αυτό, το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων δημιούργησε ένα σύντομο, συγκινητικό βίντεο, με τίτλο «Μη λείψεις…», μέσω του οποίου αναδεικνύεται η ανθρώπινη διάσταση της απώλειας που προκαλεί ένα τροχαίο ατύχημα.

    «Κάθε θανατηφόρο τροχαίο, εκτός από την καθ’ αυτή απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αφήνει πίσω της αναμφίβολα ένα τεράστιο κενό και αβάσταχτο πόνο στα αγαπημένα πρόσωπα. Μέσω λοιπόν του σύντομου αυτού μηνύματος, προτρέπουμε τους πολίτες να αναθεωρήσουν τον τρόπο οδικής συμπεριφοράς τους, οδηγώντας με σύνεση και σεβασμό, τόσο προς τον ίδιο τους τον εαυτό, όσο και προς τους συνεπιβάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου», ανέφερε ο κ. Καρράς.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ