Η ΕΣΗΕΠΗΝ γιορτάζει έναν αιώνα δημοσιογραφικής παρουσίας

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της συμπληρώνει φέτος η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), διοργανώνοντας σειρά επετειακών δράσεων με τίτλο «Γράφουμε ιστορία…».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, από τις 21 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου των ΓΑΚ, στο Σουφαρί Σεράι, έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία της Ένωσης και του περιφερειακού Τύπου.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τεκμήρια από το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, που συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας, καθώς και υλικό από τη δημοσιογραφική ιστορία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνδρομή των ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου και την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μιμίκας Χριστοδουλοπούλου.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και η εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΠΗΝ θα πραγματοποιηθούν στις 3 Οκτωβρίου, στις 18:30.

Η επέτειος αποτελεί αφορμή για την ανάδειξη της διαδρομής του περιφερειακού Τύπου, την ενίσχυση των νέων δημοσιογράφων και τον προβληματισμό για το μέλλον της δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή.

Η ιστορία της Ένωσης ξεκινά από την «Ένωσιν Συντακτών Πατραϊκών Εφημερίδων», που ιδρύθηκε το 1926. Το 1939 συγκροτήθηκε η ΕΣΗΕΠΗΝ, ενώ το 1957 εγκαινιάστηκε στην Πάτρα το Μουσείο Τύπου.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ