Για τα τέλη του μήνα μετατίθεται, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις της δημοτικής αρχής, η επαναφορά σε κυκλοφορία του ρεύματος καθόδου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, παρά τις προηγούμενες εκτιμήσεις για νωρίτερο άνοιγμα.
Η αρχική δέσμευση αφορούσε τον Αύγουστο, στη συνέχεια η ημερομηνία μεταφέρθηκε στον Σεπτέμβριο, ενώ πλέον γίνεται λόγος για τις επόμενες ημέρες, εφόσον επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Έργων, Κώστας Γκόγκος.
Το ζήτημα τέθηκε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος ζήτησε να μάθει γιατί δεν αποδίδεται στην κυκλοφορία η κάθοδος, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών.
Απαντώντας, ο κ. Γκόγκος εξήγησε ότι ο ανάδοχος χρειάστηκε τον συγκεκριμένο δρόμο για τη μεταφορά υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στις εργασίες στο επάνω τμήμα της πλατείας. Όπως διαβεβαίωσε, η κάθοδος είναι έτοιμη να δοθεί ξανά σε χρήση και θα παραμείνει ανοιχτή και μετά τις εκδηλώσεις και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
«Τις αμέσως προσεχείς μέρες θα δοθεί σε κυκλοφορία, θα γίνει και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα παραμείνει ανοιχτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.
Ωστόσο, οι προηγούμενες αναφορές για το άνοιγμα του δρόμου δεν είχαν επιβεβαιωθεί στην πράξη, με αποτέλεσμα να παραμένει ζητούμενο η τήρηση της νέας δέσμευσης.








