Δίωξη σε βάρος καθηγητή γυμναστικής για καταγγελίες από τρεις μαθητές

Ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε σε βάρος καθηγητή γυμναστικής σε γυμνάσιο της Βούλας, έπειτα από καταγγελίες τριών μαθητών.

Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη χθες, μετά την καταγγελία μητέρας 13χρονης μαθήτριας, σύμφωνα με την οποία ο γυμναστής φέρεται να άγγιξε τον μηρό της κόρης της κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Στη συνέχεια, δύο ακόμη μαθητές ανέφεραν στις Αρχές ότι, σε προγενέστερο χρόνο, ο ίδιος καθηγητής φέρεται να τους είχε αγγίξει στα γεννητικά όργανα την ώρα της γυμναστικής.

Ο καθηγητής παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο. Από την πλευρά του, απέδωσε τις καταγγελίες σε παρεξήγηση και αρνήθηκε ότι είχε πονηρές προθέσεις απέναντι στους μαθητές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στις Αρχές, το σχολείο υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση των περιστατικών. Σε βάρος του εκπαιδευτικού σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες παρόμοιες καταγγελίες.

Ο καθηγητής έχει απομακρυνθεί από το σχολείο μετά τη γνωστοποίηση των καταγγελιών, ενώ το υπουργείο Παιδείας διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

ΔΕΗ Banner

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ