Τρίτη 30.04.2024
More

    Υπ. Υγείας: Οι φαρμακοποιοί έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς-Σύντομα οι ανακοινώσεις

    Οι φαρμακοποιοί εξ αρχής ήταν στην προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

    Οι φαρμακοποιοί εξ αρχής ήταν στην προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, διαβεβαίωσε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Το θέμα της προτεραιότητας και των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έθεσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας.

    Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος εμβολιασμούς φαρμακοποιών κατά προτεραιότητα

    Την ένταξη των φαρμακοποιών στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό για την Covid-19 ζήτησε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), τονίζοντας ότι «οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας έχουν συμβάλει καθοριστικά με την καθημερινή παρουσία τους στον πάγκο, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζοντας εξίσου σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί».

    Τη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμό των φαρμακοποιών από την πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού εξέφρασε νωρίτερα, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε προτεραιότητα εμβολιασμού, μαζί με τους υγειονομικούς.

    Οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζαν προσβλητική και απαράδεκτη την απόφαση του υπουργού Υγείας να τους αποκλείσει από τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα έναντι της COVID-19 παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επαφής με τους πολίτες, ασθενείς ή μη.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ