Κυριακή 26.05.2024
More

    Γιαννίκης: «Πρώτα ο Απόλλων Λάρισας, μετά ο ΠΑΟ»

    Σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας τουλάχιστον μέχρι στιγμής δίνει την Κυριακή ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που φιλοξενείται από τον επικίνδυνο Απόλλωνα Λάρισας, του Γιάννη Μπελά.

    Η ομάδα της Φιλιππούπολης είναι αήττητη στην έδρα της, έχοντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, όπως ακριβώς και ο ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», ενώ βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε απόσταση επτά βαθμών από τους πρώτους, Γιαννιώτες.

    Η αποστολή του ΠΑΣ αναχώρησε το μεσημέρι για τη Λάρισα μετά την πρωινή προπόνηση με τον Αργ. Γιαννίκη να συμπεριλαμβάνει σε αυτήν τους Σκόνδρα και Καρτάλη, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, όχι όμως τους Νικολιά, Νάουμετς και Ελευθεριάδη, που είναι ανέτοιμοι.

    Την αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Περιστερίδης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Σιόντης, Κάστρο, Πήλιος, Ξύδας, Λέο, Καρτάλης, Παμλίδης, Ζιούλης, Κρίζμαν, Λώλης και Πανουργιάς.

    Στην καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας ο κ. Γιαννίκης μίλησε για το αυριανό παιχνίδι με τον Απόλλωνα και τις δυσκολίες του.

    «Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που εντός έδρας έχει την ίδια συγκομιδή βαθμών με τη δικιά μας, είναι δηλαδή δυνατή έδρα, ποιοτική ομάδα, δυναμική και στο τελευταίο 1/3 γρήγορη. Σίγουρα ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Χειμώνας είναι και πιστεύω θα είναι όπως στην Κέρκυρα. Άκουσα ότι είναι και λίγο πιο στενό σε διαστάσεις. Ξέρουμε ότι το ματς είναι δύσκολο, είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά έχουμε και κάποιες ελλείψεις.

    Και επιθετικά πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και αμυντικά να είμαστε καλοί, γιατί είδα ότι ο Απόλλωνας Λάρισας στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης επιθετικά ήταν πολύ καλός και προβλημάτισε τον αντίπαλό του. Πρέπει να προσέξουμε και αμυντικά και επιθετικά, η ενέργεια που θα βγάλουμε πρέπει να είναι δυναμική, να ακολουθούμε το πλάνο και να έχουμε αλληλοκάλυψη. Αυτά χρειαζόμαστε πάντα, δεν είναι κάτι διαφορετικό που πρέπει να κάνουμε τώρα. Η ομάδα έδειξε επίσης ότι και σε δύσκολους αγωνιστικούς χώρους μπορεί να προσαρμοστεί κι αυτό θα χρειαστούμε και την Κυριακή».

    Bonus game το παιχνίδι με τον ΠΑΟ

    Την Τετάρτη ο ΠΑΣ υποδέχεται στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΟ για το Κύπελλο και ο κ. Γιαννίκης ρωτήθηκε αν πιστεύει, ότι οι παίκτες του είναι σε θέση να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι στη Λάρισα.

    «Ο αρχικός στόχος μας δεν ήταν να κατακτήσουμε το κύπελλο, αλλά να ανέβουμε κατηγορία. Το πρωτάθλημα έχει τον πρώτο λόγο. Κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι και τώρα προέχει ο Απόλλων Λάρισας που είναι μια ομάδα ποιοτική και με πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Αν περάσουμε από τη Λάρισα θα μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός, αν περάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό θα μας ενδιαφέρει η Παναχαϊκή κ.λπ. Αυτό είναι το σωστό, πιστεύω ότι οι παίκτες το έχουν καταλάβει αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι σαν bonus game, αλλά το πρωτάθλημα έχει προτεραιότητα.

    Και βέβαια έχω κάνει πλάνα και σκέψεις αλλά τώρα κοιτάω τον Απόλλωνα Λάρισας, αυτόν έχω στο μυαλό μου και τα υπόλοιπα είναι στον υπολογιστή μου στο σπίτι μου και θα είναι εκεί μέχρι τη Δευτέρα».

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ