Τρίτη 30.04.2024
More

    Ανέβασαν ρολά τα εμπορικά καταστήματα

    Με τήρηση όλων των μέτρων η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου

    Για ακόμη μια φορά ανέβασαν ρολά τα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων, μετά την απόφαση για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

    Η πρώτη ημέρα δεν έφερε και μεγάλη κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Οι περισσότερες βιτρίνες αλλάχτηκαν και τοποθετήθηκαν τα ανοιξιάτικα ενω δεν υπήρχαν και πολλές προσφορές σε είδη χειμερινά.

    Ενδεχομένως στο επόμενο διάστημα να γίνουν περισσότερες προσφορές στα εμπορεύματα της προηγούμενης σεζόν ώστε οι έμποροι να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

    Απο την βόλτα στα εμπορικά καταστήματα φαίνεται οτι τα μέτρα τηρούνται. Μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, όλα φαίνεται οτι τηρούνται σχολαστικά απο τους εμπόρους και τους καταναλωτές.

    Οι έμποροι που μίλησαν στην κάμερα του ITV στο σύνολό τους μίλησαν για τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν καθώς και για τις υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν.

    Πολλοί εξ΄ αυτών έχουν να καλύψουν επιταγές οι οποίες μπορεί να μετατέθηκαν χρονολογικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να εξοφληθούν! «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται στήριξη του εμπορικού κόσμου για να κρατηθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας» υπογραμμίζουν τονίζοντας ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές έφτασαν για να καλυφθούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες.

    Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Το λιανεμπόριο λειτουργεί με δυο τρόπους στην περιοχή μας:

    -Με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό τρόπο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού.

    -Με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό τρόπο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside).

    Για να κάνουμε λοιπόν τα ψώνια μας θα πρέπει να υπάρχει καταχώρηση της παραγγελίας/ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία), ή του ραντεβού, είτε μηνύματος SMS που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και ΑΦΜ της επιχείρησης, καθώς και το χρονικό διάστημα παραλαβής.

    Η παραλαβή θα πρέπει να γίνει από ένα άτομο και μόνο και η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

    Κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων στην αναμονή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι μάξιμουμ 10 λεπτά.

    Στην περίπτωση αγοράς και παραλαβής εντός καταστήματος (click inside), η επιχείρηση υποχρεούται να αναρτά με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα.

    Επίσης, θα πρέπει να φοράτε υποχρεωτικά την μάσκα σας εντός και εκτός καταστήματος.

     

     

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ