Σάββατο 21.09.2024
More

    Νέος σχεδιασμός για το εμβολιαστικό κέντρο

    Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τέσσερις γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer

    Οι έντονες – και απόλυτα δικαιολογημένες – αντιδράσεις από το υγειονομικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων, των Ιωαννίνων, όπως όμως και από τους τοπικούς φορείς που παρακολουθούν στενά την υπόθεση του νέου εμβολιαστικού κέντρου, δημιούργησαν νέα δεδομένα στην επικείμενη λειτουργία του.

    Πληροφορίες του epirusonline αναφέρουν, ότι ο σχεδιασμός που τέθηκε εξαρχής σε εφαρμογή από την 6η ΥΠΕ, με τη μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα δύο νοσοκομεία, ακυρώθηκε σε μεγάλο βαθμό.

    Βάσει της αρχικής απόφασης της 6ης ΥΠΕ και του εγγράφου που έφτασε την Παρασκευή στα δύο νοσοκομεία, ζητούνταν συνολικά 17 άτομα – ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – από το ΠΓΝΙ και 15 από το νοσοκομείο Χατζηκώστα, για να λειτουργήσει το νέο εμβολιαστικό στο πρώην ΠΕΔΥ.

    Η αξίωση αυτή ήγειρε άμεσες αντιδράσεις από το υγειονομικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων, καθώς στην πράξη, θα δημιουργούνταν περισσότερα προβλήματα, με την μεταφορά εκτός νοσοκομείων κάποιων εμβολιαστικών γραμμών, παράλληλα όμως και πολύτιμου για τη λειτουργία των νοσοκομείων, προσωπικού.

    Έτσι, η νεότερη απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την μετακίνηση πέντε ατόμων από κάθε νοσοκομείο, νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας, αλλά όχι ιατρούς, οι οποίοι θα διατεθούν από τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων και από το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Τέσσερις γραμμές μόνο για Pfizer

    Σε πρώτη τουλάχιστον φάση, στο νέο εμβολιαστικό – που δε θα είναι σε καμία περίπτωση mega – θα λειτουργήσουν τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές, μόνο με το εμβόλιο της Pfizer.

    Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την βελτίωση της προσβασιμότητας στο κτίριο, αλλά και για την κατάλληλη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου, στο οποίο υπάρχει εξοπλισμός που δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ, ένα μεγάλο μέρος του οποίου (ηλεκτρονικοί υπολογιστές τεχνολογίας του 2004 – 2005) είναι αδύνατο πλέον να χρησιμοποιηθεί, λόγω της παλαιότητάς του και πιθανότατα θα οδηγηθεί στην… ανακύκλωση!

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ