Παρασκευή 18.10.2024
More

    Ειδικότητες του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων στο σχολείο Περιβλέπτου

    Η Δημ. Επιτροπή Παιδείας εισηγήθηκε θετικά για τη φιλοξενία ειδικοτήτων που απευθύνονται και σε ΑμεΑ

    Η απόπειρα του δήμου Ιωαννιτών πριν από δύο χρόνια να προχωρήσει στην μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου στις εγκαταστάσεις του πρώην δημοτικού σχολείου Περιβλέπτου συνάντησε την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του σχολείου.

    Το εγχείρημα για τη μεταστέγαση του Μουσικού στην Περίβλεπτο εγκαταλείφθηκε και έκτοτε αναζητείται μία διαφορετική λύση που θα απαντά οριστικά στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου.

    Η εγκατάσταση του σχολείου της Περιβλέπτου ωστόσο δεν πρόκειται να παραμείνει για άλλο διάστημα σε αχρησία, καθώς η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Γενικού Γραμματέα Εκπαιδευτικής Πολιτικής και δια βίου μάθησης αποφάσισε να το παραχωρήσει για τη μεταστέγαση τμημάτων του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων.

    Ήδη, από τις αρχές της εβδομάδας η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κατέληξε στην σχετική απόφαση, εισηγούμενη στην οικονομική υπηρεσία και περιμένοντας να συζητηθεί στη συνέχεια το θέμα για οριστική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

    Για την απόφαση αυτή μίλησε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα παιδείας και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γ. Αϊβατίδης τονίζοντας πως πρόκειται για μία σύγχρονη κτιριακή υποδομή που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και για την οποία απαιτούνται μικρές προσθήκες και παρεμβάσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΔΙΕΚ στην Περίβλεπτο πρόκειται να λειτουργήσει και να φιλοξενηθεί μία από τις νέες ειδικότητες για τη νέα σεζόν που είναι Βοηθός Φυσικοθεραπείας για άτομα με προβλήματα όρασης ή ακοής.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ