Πέμπτη 30.05.2024
More

  25 χρόνια σε δράση η Εταιρεία Λογοτεχνών Ηπείρου

  Αφιερωμένη στα 25 χρόνια δράσης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ήταν η εκδήλωση της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημ. Χατζής.

  Παράλληλα όμως στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε ο τελευταίος τόμος της έκδοσης «Ηπειρωτικά Γράμματα» που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 1944 εν μέσω της Γερμανικής Κατοχής στην Ήπειρο και όλη την Ελλάδα.

  Ο συντονιστής της εκδήλωσης και μέλος του Δ.Σ της ΕΛΣΗ Αλ. Φαρμάκης αναφέρθηκε ακριβώς στη σπουδαιότητα της συνέχισης της έκδοσης του περιοδικού τόμου που υπηρετεί τον βασικό στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από την ανακάλυψη, την αξιοποίηση και την προβολή ταλαντούχων του πνεύματος και της διανόησης.

  Ο πρόεδρος της ΕΛΣΗ, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Παναγ. Τσαμάτος ανέπτυξε την ομιλία του αναφορικά με τα 25 χρόνια δράσης της Εταιρείας, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Χάρη Λεοντάρη, Γεν. Γραμματέα της ΕΛΣΗ που παρουσίασε το θέμα «Η πνευματική αντίσταση στα Γιάννενα την περίοδο της Κατοχής και τα «Ηπειρωτικά Γράμματα».

  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η αναπληρώτρια περιφερειάρχη Αγνή Νάκου, επαναβεβαιώνοντας τη διαχρονική υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης του περιοδικού τόμου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ