Κυριακή 26.05.2024
More

  «Γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ το Open Mall των Ιωαννίνων

  Με τον αραμπά προχωρά – όπως και ξεκίνησε άλλωστε – η υλοποίηση του έργου του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου» (Open Mall) στον δήμο Ιωαννιτών, καθώς για μία σειρά λόγων που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ το Φθινόπωρο του 2023, το σκέλος που αφορά στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων έμεινε στάσιμο για πολλούς μήνες.

  Η χορήγηση παράτασης στην προθεσμία ολοκλήρωσης που ζητήθηκε στο τέλος του προηγούμενου έτους από τον φορέα υλοποίησης του έργου, έγινε αποδεκτή με τον εύσχημο τρόπο της «γέφυρας» στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να μη χαθεί η χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ που αναφέρεται μόνο στο σκέλος του υποέργου που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

  Μόλις την Δευτέρα βγήκε «στον αέρα» το τεύχος δημοπράτησης του έργου και αν δεν προκύψουν άλλα προβλήματα, αναμένεται εντός των 45 ημερών να προκύψει ανάδοχος και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στη συνέχεια, το έργο θα έχει περαιωθεί ως το τέλος του 2024.

  Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στην «Ε» ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το σκέλος που αφορά στο Επιμελητήριο είναι και το ότι έχουν δοθεί οι εγκρίσεις από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και τη Διαχειριστική Αρχή κάτι που σημαίνει πως δεν υπολείπονται άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

  Επανέλεγχος των ωφελούμενων

  Ο ανάδοχος του έργου – όταν προκύψει – το οποίο αφορά στις παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων στην περιοχή παρέμβασης, με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ θα κληθεί να κάνει έναν επανέλεγχο των επιχειρήσεων εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων που είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς έκτοτε (από τον Αύγουστο του 2022) ένας σημαντικός αριθμός έχει διακόψει τη λειτουργία του ή έχει αλλάξει δραστηριότητα και στέγη. Συνολικά είχαν ενταχθεί στο έργο παρέμβασης για τις προσόψεις των καταστημάτων 199 επιχειρήσεις που αφορούσαν τις εξής κατηγορίες:

  Εμπορικά καταστήματα: 135

  Εστίαση: 30

  Κενά καταστήματα: 16

  Λοιπές επιχειρήσεις: 18

  Το υπόλοιπο σκέλος των χρημάτων (πλην των 170.000 ευρώ για τις προσόψεις των καταστημάτων) για το έργο του Επιμελητηρίου κατανέμεται ως εξής:

  Ψηφιακή πλατφόρμα: 34.430 ευρώ

  Οργάνωση εκδηλώσεων: 22.400 ευρώ

  Δαπάνες προσωπικού κ.α.: 53.760 ευρώ.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ