Τετάρτη 20.10.2021
More

  Εκκίνηση για το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

  Ξεκινά σήμερα ο καταξιωμένος κινηματογραφικός θεσμός

  Ένα καλό που έχει φέρει η πανδημία είναι και η πρόσβαση στο ψηφιακό υλικό και πρόγραμμα εκδηλώσεων και φεστιβάλ, τα οποία προσπαθούν να διατηρήσουν την επαφή τους με το κοινό μέσα από προβολές του έργου τους σε ψηφιακές πλατφόρμες.

  Ειδικά για το κοινό της ελληνικής περιφέρειας το κέρδος είναι διπλό αφού στερούνταν τέτοιων ευκαιριών και προ πανδημίας και τώρα βρίσκονται σε ισότιμη θέση με το κοινό της Αθήνας.

  Αυτό συμβαίνει και με το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, έναν καταξιωμένο κινηματογραφικό θεσμό που ξεκινάει σήμερα και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει τις ταινίες του μέσα από το διαδίκτυο, ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο.

  Πραγματοποιείται και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και αποτελεί ένα από τα πρώτα και λιγοστά στην Ευρώπη, Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, με το βασικό σκέλος του να αποτελείται από ένα πρόγραμμα με ταινίες και θέματα που αναφέρονται στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, στον οποίο, βέβαια, ξεχωριστή θέση έχει και ο Ελληνικός  Κινηματογράφος.

  Το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου και αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και την πρόσβαση στις διαδικτυακές προβολές θα βρείτε στο  www.panoramafest.org.

  Το πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα και αφιερώματα στο μεταναστευτικό ζήτημα μέσα από τα μάτια των Ελλήνων σκηνοθετών με τίτλο «Παράδεισος στη Δύση;», στη «Δεύτερη Ευκαιρία» για ελληνικές ταινίες που δεν είχαν τη διανομή που τους άξιζε, στο έργο του Ερίκ Ρομέρ και του Τάκη Κανελλόπουλου και τα αφιερώματα «Μετα-αποκαλυπτικές εικόνες ενός αβέβαιου μέλλοντος» και «Το 1821 και οι πόλεμοι ανεξαρτησίας».

  Το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου αποτελείται από επιλεγμένες νέες ευρωπαϊκές ταινίες που αναδείχθηκαν σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και ελληνικές ταινίες που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη διανομή στην Ελλάδα. Φέτος διαγωνίζονται οι ταινίες:

  «Digger» / Τζώρτζης Γρηγοράκης

  «Dolce fine giornata» («Słodki koniec dnia») / Jacek Borcuch

  «Listen» / Ana Rocha de Sousa

  «The Last Ones» («Viimeiset») / Veiko Õunpuu

  «Yellow Cat» («Sary mysyq») / Adilkhan Yerzhanov

  «Ανάμεσα Στη Ζωή Και Το Θάνατο» («Sepelenmis Ölümler Arasinda» /

  «In Between Dying») / Hilal Baydarov

  «Η Iδιοκτησία» (A Herdade / The Domain) / Tiago Guedes

  «Ιστορίες Από Το Δάσος Με Τις Καστανιές» («Zgodbe Iz Kostanjevih Gozdov» / «Stories From The Chestnut Woods») / Gregor Bozic

  «Ντάνιελ ’16» / Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

  «Ποιος, Ποιος Θα Φαγωθεί» / Ελπινίκη Βουτσά-Ρεντζεποπούλου

  «Πολίτης Τρίτης Ηλικίας» / Μαρίνος Καρτίκκης.

  Οι ταινίες προβάλλονται διαδικτυακά, δωρεάν, στην πλατφόρμα cinesquare. Κάθε ταινία θα προβληθεί για μία μόνο μέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα προβολών και θα είναι διαθέσιμη από τις 10 το πρωί της ημέρας που είναι προγραμματισμένη, έως τις 10 το πρωί της επόμενης, οπότε θα διακόπτεται η προβολή της. Μην την αρχίσετε στις 9 το πρωί, θα χάσετε το τέλος.

  Υπάρχει όριο 500 προβολών για κάθε ταινία, χωρίς δυνατότητα προκράτησης. Μόνον οι 500 πρώτοι μπορούν να δουν την ταινία.

  Όσο διαρκεί το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, οι ταινίες της ημέρας θα εμφανίζονται στην σελίδα και κλικάροντας μεταφέρεσαι στην σελίδα τους, στην πλατφόρμα.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ