Δευτέρα 23.05.2022
More

  «Amitiés-Φιλίες: Εικαστικές συνευρέσεις»

  Μία έκθεση ζωγραφικής σε 8 σημεία της πόλης

  Πρωτότυπα έργα και συνθέσεις 32 συνολικά δημιουργών παρουσιάζονται στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «Amitiés-Φιλίες: Εικαστικές συνευρέσεις» που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα και πραγματοποιείται σε οκτώ διαφορετικά σημεία στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, πλησίον της οδού Ανεξαρτησίας.

  Η έκθεση περιλαμβάνει έργα πολλών δημιουργών, αλλά και μία τιμητική ανάρτηση στο αρχοντικό Μίσιου, έργων του Γιάννη Μόραλη και του Νίκου Νικολάου αντίστοιχα, επιχειρώντας έναν εικαστικό διάλογο που διευρύνει τις δυνατότητες έκφρασης στους ανθρώπους της τέχνης και στην πόλη.

  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και τα επίσημα εγκαίνια έγιναν το πρωί της Δευτέρας στο αρχοντικό Ισμήνης Τζαβέλλα, όπου φιλοξενούνται έργα του Τάκη Στεφάνου. Παρών στην λιτή εκδήλωση, ο γεν. γραμματέας του δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Ζωγράφος, που συνέδεσε την προσπάθεια των δημιουργών με την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να αναδείξει και να συντηρήσει ιστορικά κτίρια, όπως το αρχοντικό της Ισμήνης Τζαβέλλα, επανεντάσσοντάς τα στην καθημερινότητα και τη λειτουργία της πόλης.

  Ο εικαστικός Τάκης Στεφάνου από την πλευρά του εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή που στήριξε το εγχείρημα, μέσα από το οποίο, όπως είπε, «αναδεικνύεται ο λόγος των συμπατριωτών μας».

  Ποιοι εκθέτουν και πού

  Στην έκθεση μετέχουν με έργα τους οι: D’Angelo Salvatore, Damiani Nicola, Γιολδάσης Σωτήρης, Γκαραβέλα Αφροδίτη, Έξαρχος Θανάσης, Θαλασσινός Βασίλης, Ιασωνίδη Χάρις, Ιγνατιάδης Κωνσταντίνος, Καλπάκης Απόστολος, Λαθιωτάκης Παντελής, Μαυρογιώργος Γιώργος, Μεράντζας Χρήστος, Μερκλή Σίσσυ, Μήτσης Γιώργος, Νικοπούλου Κατερίνα, Παπαδιάς Κώστας, Παπάζογλου Θοδωρής, Ράδης Δημήτρης, Σιαταρά Βασιλική, Σιατούφης Σπύρος, Σιούλας Νεκτάριος, Σταύρου Ναταλία, Στεφάνου Τάκης, Τάδε Μιμή, Τάτση Έλσα, Τσουμάνης Ευάγγελος, Τζούμαρης Δημήτρης, Φίλιος Στέφανος, Χαβιαροπούλου Στέλλα.

  Η έκθεση φιλοξενείται στα εξής οκτώ σημεία:

  Αρχοντικό Ισμήνης Τζαβέλλα – Ώρες: 09:00 – 15:00

  Αρχοντικό Μίσιου – Ώρες: 09:00 – 15:00

  Κτήριο Γεωργίου Σταύρου – Ώρες: 09:00 – 15:00

  Pizzeria «Damiani L’Artista» – Ώρες: 15:00 – 24:00

  Μουσική Σκηνή Πολυχώρος Αγορά – Ώρες: 18:00 – 24:00

  Café-bar «Montage» (Στοά Λιάμπεη) – Ώρες καταστημάτων

  Café-bars «Brigada», «Cocteau», «Σαλίγκαρος» (Στοά Αλιέως) – Συνεχές ωράριο

  Fast food Φolk (Ζάππα 3) – Ώρες: 7:00-12:30.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ