Πέμπτη 28.10.2021
More

  Αναγκαία η στήριξη των ποδοσφαιρικών σωματείων

  Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΗΠ. είχε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

  Συνάντηση με το Δ.Σ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (Ε.Π.Σ.ΗΠ)  πραγματοποίησαν  την Τετάρτη ο συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββας Δημητριάδης, ο υπεύθυνος της θεματικής αθλητισμού Σπύρος Ντάνης και ο αναπληρωτής συντονιστής Πέτρος Παλάσχας.

  Από την Ε.Π.Σ.ΗΠ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Κώστας Βρακάς και μέλη του Δ.Σ. (κ.κ Τριανταφυλλίδης Σ. Δαβής Π., Ευθυμίου Β., Λιανός Κ.)

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων μετά από μια περίοδο μεγάλης διακοπής και αποχής των αθλητών από την αγωνιστική δράση.

  Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΗΠ κ. Βρακάς και τα μέλη του Δ.Σ ανέλυσαν την δύσκολη καθημερινότητα ενός αθλητικού σωματείου εξαιτίας της έλλειψης οικονομικής βοήθειας  και των συνεχώς αυξανόμενων εξόδων τους. Αναφέρθηκαν στην έλλειψη γηπέδων όπως και ότι τα τρία γήπεδα, σε Βοτανικό,  Καρδαμίτσια, Σταυράκι παραμένουν χωμάτινα και  ότι  η χρήση  του γηπέδου της Ε.Π.Σ.ΗΠ  γίνεται από 15 σωματεία.

  Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η μεγάλη δυσκολία εφαρμογής του αθλητικού νόμου παρόλη την παράταση που δόθηκε σχετικά με τις προθεσμίες εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων και της άδειας χρήσης των γηπέδων.

  Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του: «Η δυσκολία εφαρμογής του νόμου οφείλεται σύμφωνα και με τις δύο πλευρές στις υπερβολικές απαιτήσεις που θέτει  ο νόμος, την έλλειψη παροχής τεχνογνωσίας για την εφαρμογή του, στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, στην έλλειψη  των  αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στο διαχρονικό πρόβλημα της αδειοδότησής  τους το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για το μητρώο αλλά και για την έδρα κάθε σωματείου». «Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από όλα τα σωματεία ελάχιστα έχουν εναρμονιστεί με το νέο νομοσχέδιο και ελάχιστα γήπεδα έχουν άδεια» προστίθεται.

  Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη στήριξης της Ένωσης και των σωματείων  τόσο από την πολιτεία όσο και από τους τοπικούς φορείς (Δήμο και Περιφέρεια) για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που αφορούν  στα 80 περίπου σωματεία και ακαδημίες, αλλά και να γίνουν έργα υποδομών.

  Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν επίσης ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  (2018) και σε καιρούς μνημονίων, έγινε σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των άλλων σημαντικών παρεμβάσεων στο ΠΕΑΚΙ, η μεταμόρφωση του παλιού ξερού γηπέδου της Λιμνοπούλας, σε ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών σωματείων, ακαδημιών και πολιτών.

  Επισημάνθηκε επίσης η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς και τους αθλητές από την διεξαγωγή των rapid test.  Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των αθλητών με αποκλειστική ευθύνη  της πολιτείας, η οποία πρέπει να παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα των απαραίτητων  διαγνωστικών ελέγχων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε ζητήσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή να «ανοίξει» με σχέδιο ο αθλητισμός με οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να είχε αποφευχθεί η παρατεταμένη διακοπή και η ζημία που προκλήθηκε» προστίθεται..

  Τέλος και οι δύο πλευρές τόνισαν τα σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τη νεολαία μας από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό  επισημαίνοντας ότι απαιτείται από την πλευρά της πολιτείας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ουσιαστική στήριξη των σωματείων τα οποία στην παρούσα κατάσταση  επιβιώνουν χάρη στις θυσίες και το φιλότιμο των αθλητών και των ανθρώπων που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ