Κυριακή 05.12.2021
More

  Εγκαίνια έκθεσης στην Πινακοθήκη Αβέρωφ από τον πρόεδρο της Βουλής

  Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Νέα Αποκτήματα 2008-2021»

  Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Νέα Αποκτήματα 2008-2021» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, πραγματοποίηθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα.

  Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει τα νέα αποκτήματα της Πινακοθήκης της περιόδου 2008-2021, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της δωρεάς και να τιμήσει τους δωρητές της.

  Η Τατιάνα Αβέρωφ μίλησε στο ITV για τα εγκαίνια και τις αλλαγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, που χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, είναι πλέον πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

  Πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες αντιπροσωπεύονται με έργα τους που καλύπτουν μια ευρεία χρονική περίοδο, από τον 19ο αιώνα (Νικηφ. Λύτρας, Κ. Βολανάκης, Ν. Ξυδιάς Π. Πανταζής, Π. Προσαλέντης, κ.α.) έως και τις μέρες μας.

  Πρόκειται για έργα πολύ διαφορετικά ως προς την τεχνοτροπία και τα μέσα έκφρασής τους, έργα σημαντικά που συμπληρώνουν την ιστορική συνέχεια της συλλογής ή την επεκτείνουν χρονολογικά ώστε να διαφαίνονται και οι πιο σύγχρονες αναζητήσεις στην ελληνική τέχνη.

  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2022. Ώρες λειτουργίας: 10:00-16:00, καθημερινά πλην Τρίτης.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ