Σάββατο 25.05.2024
More

  Γεφυρώνοντας τα Ιωάννινα με την Κέρκυρα

  Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Κ. Μηνά

  Μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στα Ιωάννινα από όπου ξεκίνησε και την Κέρκυρα όπου και ο τόπος καταγωγής του, αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Μηνά που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο Πολυχώρο Δημ. Χατζής από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από τις 18.00 έως τις 22.00 καθημερινά.

  Η Μαρία Βλάχου από το Πνευματικό Κέντρο και η Μαρία Μελέντη ιστορικός Τέχνης μίλησαν για την έκθεση του Κώστα Μηνά, τα νοήματα και τους συμβολισμούς της.

  Για το έργο του καλλιτέχνη στα εγκαίνια της έκθεσης μίλησε και η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Ζήδρου, ενώ ακολούθησε μία σύντομη μουσική εκδήλωση με τη σοπράνο Ελεάνα Βάσιου και την πιανίστρια Γεωργία Αναστάση σε ένα πρόγραμμα με άριες από γνωστές όπερες.

  Ο Κώστας Μηνάς μίλησε κυρίως για την προσωπική του διαδρομή και τη σχέση με τα Ιωάννινα αλλά και την Κέρκυρα όπως όμως και για την επικέντρωσή του τα τελευταία χρόνια σε αναπαραστάσεις εκ του φυσικού.

  Ο Κώστας Μηνάς γεννήθηκε στη νότια Κέρκυρα (Νεοχωράκι Αργυράδων). Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δασκάλους τους Δημήτρη Μυταρά, Ζαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο.

  Σπούδασε επίσης αγιογραφία στην Αθωνιάδα Σχολή.

  Έχει πραγματοποιήσει τέσσερεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε τρεις δυαδικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.

  Έχει διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι» της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ