Πέμπτη 13.06.2024
More

  Μια αρκούδα με τα αρκουδάκια της στο Δίκορφο

  Την εντόπισε κάτοικος του χωριού κοντά στην πλατεία

  Μπροστά σε μία μεγαλόσωμη θηλυκή αρκούδα και στα τρία αρκουδάκια της βρέθηκε ένας κάτοικος του Δικόρφου πριν από λίγες ημέρες, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την κεντρική πλατεία του χωριού, απαθανατίζοντας με το κινητό του τηλέφωνο μία καθημερινή πραγματικότητα σε πολλά χωριά της περιοχής και όχι μόνο.

  Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αρκούδα έχει ανέβει στον κάδο απορριμμάτων, έχει ήδη ανοίξει το καπάκι και βγάζει έξω από αυτόν σακούλες με σκουπίδια, αναζητώντας τρόφιμα. Λίγο αργότερα η αρκούδα έχει αναποδογυρίσει τον κάδο απορριμμάτων και μαζί με τα μικρά της αναζητούν αποφάγια στα σκουπίδια, χωρίς να δείχνουν να φοβούνται από την ανθρώπινη παρουσία. Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί και η παροιμιώδης ψυχραιμία του ανθρώπου που απαθανάτισε τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο, που βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το μεγαλόσωμο θηλαστικό που είχε μάλιστα μαζί της και τρία μικρά αρκουδάκια κάτι που την καθιστά πολύ πιο επικίνδυνη.

  Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό και περίεργο. Ακριβώς δίπλα στον κάδο απορριμμάτων υπάρχει μία μεταλλική κατασκευή, η οποία είχε παρουσιαστεί πριν μερικά χρόνια από τον Φορέα Διαχείρισης και τον δήμο Ζαγορίου ως μία προσπάθεια να αποτραπεί η συχνή παρουσία αρκούδων στο χωριό που αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια.

  Η εγκατάσταση περικλείει στο εσωτερικό της τον κάδο απορριμμάτων, το καπάκι ανοίγει με το πάτημα ενός μπουτόν στο πόδι και κλείνει αυτόματα χωρίς να υπάρχει δυνατότητα στο ζώο να τραβήξει οτιδήποτε από το εσωτερικό του κάδου.

  Ο δήμος Ζαγορίου στον οποίο απευθυνθήκαμε δήλωσε άγνοια για το ποιος τοποθέτησε τον συμβατικό κάδο απορριμμάτων έξω από την εγκατάσταση, όμως σε κάθε περίπτωση ο δήμος είναι εκείνος που διενεργεί την αποκομιδή επομένως οφείλει να λάβει τα μέτρα του για να αποτρέψει το ενδεχόμενο κάποιας νέας συνάντησης της αρκούδας με κάποιον κάτοικοι ή επισκέπτη που μπορεί να έχει πολύ χειρότερες συνέπειες από τη λήψη ενός αποκαλυπτικού σε κάθε περίπτωση, βίντεο όπως το συγκεκριμένο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ