Πέμπτη 30.06.2022
More

  Ένας κρατήρας της ενεργούς τέχνης

  Ο Κρατήρας, μια καλλιτεχνική δράση που υποστηρίζεται, οργανώνεται και πλαισιώνεται κυρίως από την κοινότητα του χορού ανοίγοντας το κάλεσμα σε καλλιτέχνες από όλα τα πεδία της τέχνης θα αναπτυχθεί σήμερα Παρασκευή 24 ώρες το 24ωρο, σε χρονικό συντονισμό και με άλλες πόλεις.

  Η πρακτική του Κρατήρα δημιουργήθηκε από την ομάδα του οργανισμού κοινωνικής χορογραφίας RICE και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της σχολής χορού RSOD 2017 στο νησί της Ύδρας.

  Η δράση προτείνει μία συνεχόμενα ενεργή αλλά σιωπηλή παρουσία.

  Κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σε ένα επιλεγμένο δημόσιο σημείο ο ένας καλλιτέχνης διαδέχεται τον προηγούμενο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο καθένας με τη σειρά του κινείται με άξονα μια απλή και συγκεκριμένη οδηγία (score). Στον κρατήρα φέρνουμε την παρουσία μας. Κρατάμε τον κρατήρα αναμμένο, σημειώνεται στο κάλεσμα.

  Ο Κρατήρας είναι μια πρακτική που λειτουργεί ως απάντηση, ως τρόπος αντιμετώπισης, ως μέσο έκφρασης ανάμεσα στους καλλιτέχνες από όλα τα πεδία της τέχνης, ανάμεσα στον άνθρωπο και το αποτύπωμα που αφήνει, ανάμεσα στην κατάσταση που διανύουμε και την στάση μας απέναντι σε αυτή. Είναι ένας τρόπος να είμαστε παρόντες.

  Ο Κρατήρας δεν είναι παράσταση ή διαδήλωση αλλά μία πρακτική- που παράγει πολιτική σκέψη, πλαίσιο δικτύωσης και επικοινωνίας.

  Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί η δράση στον πεζόδρομο Παπάζογλου, έναντι της Καπλανείου Σχολής.

  Ομάδα συντονισμού για τα Ιωάννινα: Ελεωνόρα Ηλία, Δώρα Ζούμπα, Άννα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα. Γραφιστικά: Robin Woolner.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ