Τετάρτη 03.06.2020
More

  Ένας κρατήρας της ενεργούς τέχνης

  Ο Κρατήρας, μια καλλιτεχνική δράση που υποστηρίζεται, οργανώνεται και πλαισιώνεται κυρίως από την κοινότητα του χορού ανοίγοντας το κάλεσμα σε καλλιτέχνες από όλα τα πεδία της τέχνης θα αναπτυχθεί σήμερα Παρασκευή 24 ώρες το 24ωρο, σε χρονικό συντονισμό και με άλλες πόλεις.

  Η πρακτική του Κρατήρα δημιουργήθηκε από την ομάδα του οργανισμού κοινωνικής χορογραφίας RICE και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της σχολής χορού RSOD 2017 στο νησί της Ύδρας.

  Η δράση προτείνει μία συνεχόμενα ενεργή αλλά σιωπηλή παρουσία.

  Κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σε ένα επιλεγμένο δημόσιο σημείο ο ένας καλλιτέχνης διαδέχεται τον προηγούμενο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο καθένας με τη σειρά του κινείται με άξονα μια απλή και συγκεκριμένη οδηγία (score). Στον κρατήρα φέρνουμε την παρουσία μας. Κρατάμε τον κρατήρα αναμμένο, σημειώνεται στο κάλεσμα.

  Ο Κρατήρας είναι μια πρακτική που λειτουργεί ως απάντηση, ως τρόπος αντιμετώπισης, ως μέσο έκφρασης ανάμεσα στους καλλιτέχνες από όλα τα πεδία της τέχνης, ανάμεσα στον άνθρωπο και το αποτύπωμα που αφήνει, ανάμεσα στην κατάσταση που διανύουμε και την στάση μας απέναντι σε αυτή. Είναι ένας τρόπος να είμαστε παρόντες.

  Ο Κρατήρας δεν είναι παράσταση ή διαδήλωση αλλά μία πρακτική- που παράγει πολιτική σκέψη, πλαίσιο δικτύωσης και επικοινωνίας.

  Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί η δράση στον πεζόδρομο Παπάζογλου, έναντι της Καπλανείου Σχολής.

  Ομάδα συντονισμού για τα Ιωάννινα: Ελεωνόρα Ηλία, Δώρα Ζούμπα, Άννα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα. Γραφιστικά: Robin Woolner.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έργα και δράσεις για να αλλάξουν την εικόνα της πόλης

  Δηλώσεις αντιδημάρχων Γιώργου Αρλέτου και Βαγγέλη Πήχα για νέα έργα και καθαριότητα

  Λήξη συναγερμού στο Δημαρχείο

  Λήξη συναγερμού στο Δημαρχείο Ιωαννίνων σήμανε η αστυνομία μετά από τον απαραίτητο έλεγχο που διενήργησε.

  Νέοι κανόνες για τις παραλίες- Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

  Χαλαρώνουν κάποια από τα μέτρα για τις παραλίες, που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την Τρίτη

  Πιο κοντά Ιωάννινα και Πάτρα μέσω των μεταμοσχεύσεων

  Καθοριστικό βήμα για τη λειτουργίας ενός Ενιαίου Μεταμοσχευτικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα με τη συνεργασία των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Ιωαννίνων και Πατρών έγινε το περασμένο Σάββατο

  Λήστεψαν ηλικιωμένη με την απειλή σουγιά στα Καρδαμίτσια

  Τον δράστη μίας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.