Τετάρτη 22.03.2023
More

  Άνοιξε η αυλαία για το Καρναβάλι στην Πρέβεζα

  Τι χρώμα έχει η Καρναβαλική Ευτυχία; Έχει έναν συνδυασμό όλων εκείνων των χρωμάτων της φωτιάς, της χαράς και της Αποκριάς. Δεν ξανάγινε τελετή έναρξης Καρναβαλιού στην Πρέβεζα σαν αυτή του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου.

  Ήταν όλα όμορφα μαγικά, τα θεατρικά έδεσαν υπέροχα με τα μουσικά σχήματα και το θερμόμετρο της Αποκριάς στην καρδιά του χειμώνα ανέβασαν οι ONIRAMA με το εκπληκτικό τους πρόγραμμα. Από το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου η πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα, οι διοργανωτές του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας είχαν πάρει θέση από νωρίς ενώ συνεχώς ο Δήμος Πρέβεζας με τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του στέκονταν υποστηρικτικά σε κάθε προσπάθεια.

  Ο Ντελάλης (Απόστολος Μουκάνος )”Ακούσατε, Ακούσατε” έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του Καρναβαλιού, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κήρυξε την έναρξη του Καρναβαλιού και τα βεγγαλικά δε σταματούσαν να φωτίζουν τον Πρεβεζάνικο ουρανό.

  Όσο για τα χορευτικά σχήματα από ΑΓΣ Κλεοπάτρα, Pa Bailar, ΑΓΣ Καλλισθένης και “Χωροχώρος έκφραση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και γι’ αυτό άλλωστε απέσπασαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλύσει από άκρη σε άκρη όλη την πλατεία Ανδρούτσου.

  Οι ONIRAMA μάγεψαν με τις ερμηνείες τους ξεσηκώνοντας το κοινό με ένα υπέροχο πρόγραμμα και φάνηκε πολύ καθαρά ότι τους ταιριάζει η Πρέβεζα και το Καρναβάλι της. Οι Βασίλισσες του Καρναβαλιού του Κομιτάτου Ιωάννα Νάτσου και Κατιάνα Καλντουρμίδη έδειξαν να απολαμβάνουν όλο το τελετουργικό ενώ έστειλαν τις ευχές τους για καλό Καρναβάλι.

  Από τον “Κόκκινο χορό”, που διοργανώνει όλη η πόλη της Πρέβεζας και συγκεκριμένα τα καταστήματα εστίασης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, τα Καρναβαλοδρώμενα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και την “Περιήγηση των Καρναβαλιστών” το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.

  Το μενού θα ολοκληρωθεί με ένα εξαιρετικό τετραήμερο και εκδρομικά από όλη την Ελλάδα έρχονται για μικρές και μεγάλες Απόκριες στην Πρέβεζα.

  • Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

  Το ιστορικό Καρναβάλι των γυναικών Πρέβεζας κάνει παρέλαση.

  • Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

  Μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

  • Κυριακή 26 Φεβρουαρίου τελετή λήξης του Καρναβαλιού, με βαρκαρόλα, καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, μουσικά και χορευτικά σχήματα.
  • Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών από το Σαϊτάν Παζάρ, τα κουτούκια, τις ταβέρνες και πολλά όμορφα μέρη της ευρύτερης περιοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ