Κυριακή 26.05.2024
More

  Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

  Με παρέλαση καρναβαλιστών, αποκριάτικα δρώμενα και τις καθιερωμένες «Τζαμάλες» θα διασκεδάσουν τις φετινές Απόκριες όσοι βρεθούν στο Δήμο Ζίτσας.

  Ο Δήμος με τη συμμετοχή τοπικών Συλλόγων και φορέων διοργανώνει το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας εκδηλώσεις.

  Ειδικότερα, στην Ελεούσα το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί παρέλαση καρναβαλιστών. Η έναρξη θα δοθεί στις 5 το απόγευμα από την πλατεία στο παλιό Δημαρχείο με γαϊτανάκι από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου. Θα ακολουθήσει παρέλαση με προορισμό τη «Τζαμάλα» στον προαύλιο χώρο του Λυκείου όπου θα στηθεί αποκριάτικο γλέντι με γαϊτανάκι από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου, χορούς και δρώμενα.

  Παράλληλα, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς σε 25 χωριά του Δήμου (ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ, ΑΝΩ ΛΑΨΙΣΤΑ, ΑΣΦΑΚΑ, ΒΛΑΧΑΤΑΝΟ, ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ, ΒΟΥΤΣΑΡΑ, ΓΑΡΔΙΚΙ, ΓΙΟΥΡΓΑΝΙΣΤΑ, ΓΚΡΙΜΠΟΒΟ, ΓΡΑΝΙΤΣΑ, ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ, ΔΟΒΛΑ, ΖΙΤΣΑ, ΖΩΟΔΟΧΟ, ΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑ, ΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΚΟΥΡΕΝΤΑ, ΛΕΥΚΟΘΕΑ, ΛΙΘΙΝΟ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΡΑΔΟΒΙΖΙ, ΡΟΔΟΤΟΠΙ, ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟ) θα ανάψουν τις καθιερωμένες «Τζαμάλες» και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουν όπως προστάζουν τα έθιμα της Αποκριάς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ