Σάββατο 25.05.2024
More

  Εκδήλωση για τη θέση της γυναίκας στην αρχαιότητα

  «Οι γυναίκες βηματίζουν στους αιώνες: Η θέση της γυναίκας στην αρχαιότητα», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΧΕΝ Ιωαννίνων το απόγευμα της Δευτέρας στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με αφορμή την 8η Μαρτίου, που είναι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».

  Το ουσιαστικό μέρος της εκδήλωσης αναφερόταν στην συμμετοχή μαθητών του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Ρώμη, τον περασμένο Νοέμβριο όπου μέσα από την ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε, αναδείχθηκε ο ρόλος της γυναίκας στην αρχαία Αθήνα και την αρχαία Ρώμη αντίστοιχα, με υπεύθυνη Καθηγήτρια την φιλόλογο Κατερίνα Στύλογλου.

  Η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΧΕΝ Πόπη Στεφανίδη στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στον εορτασμό μίας ημέρας μνήμης και αναγνώρισης των διαχρονικών αγώνων των γυναικών να κατακτήσουν μία ισότιμη θέση στην κοινωνία, κάτι όμως που παρά τα βήματα που έχουν γίνει, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο και στις μέρες μας.

  Χαιρετισμό ακόμη στην εκδήλωση απηύθυναν η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Κοινωνικής Πρόνοιας και Συνοχής Μαργ. Γκογκάκη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ιωαννιτών, Σοφία Τζοβάρα και η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Βασιλική Τσάγκα.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ