Τετάρτη 17.04.2024
More

  Επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ΣΚΠ

  Από την Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας

  Την Τετάρτη 7 Ιουλίου στα Ιωάννινα, η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, διοργάνωσε με επιτυχία σε εξωτερικό χώρο, τηρουμένων των δεδομένων ασφαλείας, Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Νέες και παλαιές μέθοδοι αντιμετώπισης της ΣΚΠ».

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαζί με μεγάλο αριθμό μελών της Ένωσης, εκπρόσωποι, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας Ιωάννης Γεωργίου, της Περιφέρειας Ηπείρου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, του Δήμου Ιωαννιτών ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Μέριμνα» Ιωάννης Τσίμαρης, Ιατρός Ουρολόγος στο Γ.Ν.Ι. Χατζηκώστα, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα, δηλώνοντας τα συγχαρητήρια τους για την εκδήλωση και την υποστήριξη τους στις προσπάθειες της Ένωσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Διακεκριμένοι ιατροί της Ηπείρου ανέπτυξαν το θέμα της εκδήλωσης καταθέτοντας νέα επιστημονικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

  Η Dr. Βασιλική Κωσταδήμα, Διευθύντρια Νευρολογίας Ε.Σ.Υ., Νευρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Ι., ανέπτυξε το επίκαιρο θέμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, «Σ.Κ.Π. Έγκαιρη διάγνωση, Εξατομικευμένη αντιμετώπιση στην Covid – 19 εποχή», επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της ορθής διάγνωσης και διευκρινίζοντας τις παραμέτρους του απαραίτητου εμβολιασμού κατά του ιού Covid – 19 σε σχέση με τις διαφορετικές φαρμακευτικές αγωγές των ασθενών.

  Η κα Σοφία Μαρκούλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων, Νευρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Ι. παρουσίασε στην ομιλία της τα «Παλαιότερα και Νεώτερα φάρμακα στην Π.Σ.», μεταφέροντας αισιόδοξα μηνύματα.

  Η κα Κατερίνα  Κώτση, MD PhD Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Ψυχιατρικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Ι., παρουσίασε το πολύ ιδιαίτερο θέμα  «Πολλαπλή Σκλήρυνση και Πανδημία: μια “ΑΛΛΗ ” διαπραγμάτευση», προβληματίζοντας θετικά τους παρευρισκομένους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ