Τρίτη 28.06.2022
More

  «Εξωδικαστικός μηχανισμός – Νέα πτώχευση, πράγματι μια δεύτερη ευκαιρία;».

  Η προστασία των δανειοληπτών θα τεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνεται στα Γιάννενα, το Σάββατο 18 Ιουνίου

  Καίριας σημασίας ερώτημα που χρειάζεται απαντήσεις και λύσεις καθώς χιλιάδες δανειολήπτες είναι στην πραγματικότητα -και παρά τον πολυδιαφημιζόμενο εξωδικαστικό μηχανισμό-απροστάτευτοι και αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς που στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τριπλασιαστούν!

  Η προστασία των δανειοληπτών θα τεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνεται στα Γιάννενα, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «The Lake».

  Οργανωτές της ημερίδας είναι: το Κέντρο Διαμεσολάβησης Ηπείρου και το Κέντρο Διαμεσολάβησης Middle Point. Συνδιοργανωτής είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η Ένωση Φοροτεχνικών.

  Στόχος όπως ανέφερε ένας εκ των βασικών διοργανωτών, ο δικηγόρος/ διαμεσολαβητής κ. Χάρης Λαζάνης είναι να δοθούν απαντήσεις σε καίριας σημασίας ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και την πτώχευση.

  Σύμφωνα με τον κ. Λαζάνη και τα δύο «εργαλεία» είχαν υποσχεθεί ότι θα δώσουν λύσεις σε μεγάλα προβλήματα δανειοληπτών χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι τελικά πραγματικό. Κάθε άλλο… απέχει μακράν της πραγματικότητας που βιώνουν εκατοντάδες δανειολήπτες που στην ουσία είναι απροστάτευτοι.

  Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου που ουσιαστικά κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει και να παρακολουθήσει τις εισηγήσεις καθώς θα δοθούν απαντήσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε τεχνοκρατικό. «Έχουμε σαν Επιμελητήριο καταθέσει πολλά έγγραφα και σχετικές ερωτήσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις και απαντήσεις στους δανειολήπτες που αυτή την στιγμή κινδυνεύουν να απολέσουν την περιουσία τους» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

  Ο πρόεδρος των Λογιστών/Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας στάθηκε στις δυσκολίες της πλατφόρμας που ουσιαστικά οι δυσκολίες αυτές την καθιστούν «άχρηστη» ενώ αφήνει απροστάτευτους χιλιάδες πολίτες.

  Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι: Μαριλένα Αθανασοπούλου, ειδική γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ο Ανδρέας Νικολόπουλος δικηγόρος και βουλευτής ΝΔ, η Θεοδώρα Τζάκρη δικηγόρος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος Δικηγόρος και Καθηγητής Νομικής σχολής ΔΠΘ, η Ελένη Κοζη δικηγόρος-διαχειρίστρια φερεγγυότητας βαθμίδας καθώς και οι δικηγόροι Νανά Παπαδογεωργάκη, Ελένη Πλέσσα και ο Δημήτρης Μπούκας δικηγόρος –πιστοποιημένος διαμεσολαβητής. Διαδικτυακή παρέμβαση θα κάνει Φώτης Κορμούσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΤΧΣ.

  Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το ITV.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ