Κυριακή 26.05.2024
More

  Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού στο σχολείο

  Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού και τα εμπόδια στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο αποτέλεσαν τον τίτλο και το περιεχόμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα Αρχ. Σπυρίδωνος της ΖΠΑ.

  Η διοργάνωση της ημερίδας ανήκε στον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, την Περιφερειακή και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και Ιωαννίνων αντίστοιχα και από τις εισηγήσεις των ομιλητών τονίστηκε η αναγκαιότητα της ύπαρξης και των εργαλείων που πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία.

  Όπως σημείωσε άλλωστε ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος των κοινωνικών λειτουργών στην Ήπειρο κ. Τσουμάνης τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία 35 χρόνια στην εκπαίδευση στην Ελλάδα σε σχέση με το ρόλο των κοινωνικών λειτουργών είναι τεράστια, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι που θεωρούν είτε ως πολυτέλεια είτε ως περιττούς τους κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία.

  Το βασικό πρόβλημα όπως ανέφερε, είναι η υποστελέχωση, καθώς σε κάθε κοινωνικό λειτουργό αντιστοιχούν από 500 έως και 800 μαθητές. «Γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτές τις συνθήκες ο ρόλος μας μόνο πυροσβεστικός μπορεί να είναι στα πιο επείγοντα προβλήματα και όχι προληπτικός έτσι όπως έχουμε ζητήσει», ανέφερε ο κ. Τσουμάνης.

  Ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση, η σύμβουλος εκπαίδευσης Κοινωνικών Επιστημών Φωτεινή Δημακοπούλου, η σύμβουλος εκπαίδευσης, οργανωτική συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ» Ηπείρου Ευδοξία Σακελλαροπούλου, η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) Ιωαννίνων Χαρούλα Μπίκα και η κοινωνική λειτουργός Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιωαννίνων Γεωργία Τσιλιγιάννη. Χαιρετισμό απηύθυνε τέλος στην εκδήλωση και η αναπληρώτρια περιφερειάρχη Αγνή Νάκου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ