Δευτέρα 28.11.2022
More

  Σε εξέλιξη το 1ο Φεστιβάλ Αστυνομικού Μυθιστορήματος

  Στα Γιάννενα πραγματοποιείται από την Δευτέρα μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Αστυνομικού Μυθιστορήματος

  Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ έλεγε πως «ο καθένας απολαμβάνει έναν καλό φόνο, αρκεί να μην είναι ο ίδιος το θύμα» και τη φράση αυτή φαίνεται πως ακολουθούν όλο και περισσότεροι αναγνώστες των αστυνομικών μυθιστορημάτων και της αστυνομικής λογοτεχνίας γενικότερα, έστω κι αν δεν έχουν καν ακούσει τη συγκεκριμένη φράση.

  Αυτό πάντως αποτυπώνεται την τελευταία δεκαετία με πολύ μεγάλη ένταση με τον αριθμό των φανατικών αναγνωστών της αστυνομικής λογοτεχνίας να αυξάνει διαρκώς. Στα Γιάννενα πραγματοποιείται από την Δευτέρα μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Αστυνομικού Μυθιστορήματος με διοργανωτή την ομάδα «Υποβρύχιο» που λειτουργεί το τελευταίο διάστημα στο «Θυμωμένο Πορτραίτο».

  Υπεύθυνος του φεστιβάλ που υποστηρίζεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δ. Ιωαννιτών είναι ο Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Λάμπρος Φλιτούρης που συμμετείχε στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που ακολούθησε την προβολή ταινίας στο αρχοντικό Πυρσινέλλα, με αντικείμενο το ελληνικό νουάρ από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ