Σάββατο 25.03.2023
More

  ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΓΝΙ  -Έδωσαν αίμα, έστειλαν μήνυμα ελπίδας

  Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Π.Ν.Ι. διοργάνωσαν εθελοντική Αιμοδοσία στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων.

  Η απουσία τεχνητών υποκατάστατων του αίματος καθιστά την προσφορά αίματος πρωταρχική και ουσιαστική προϋπόθεση για πολλές ιατρικές πράξεις.

  Η ενημέρωση, η προσέλκυση και η ένταξη αιμοδοτών στην αιμοδοσία αποτελεί τη βάση του αιμοδοτικού συστήματος με σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας αίματος για τις ανάγκες της ιατρικής. Η ανάγκη της εθελοντικής προσφορά αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι η μέγιστη πράξη ανθρωπιάς. Η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί του Αρσάκειου σχολείου και πολλοί εθελοντές αιμοδότες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα μέσα από μια σπουδαία κίνηση: Δώστε αίμα, σώστε ζωές!

  Τα οφέλη της αιμοδοσίας

  Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό, που κρύβει μάλιστα οφέλη και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλωστε ο εθελοντής αιμοδότης έχει την ηθική ικανοποίηση ότι βοηθά να σωθεί μια ζωή, κάνει το χρέος του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλει στο να υπάρχει επάρκεια αίματος. Την ίδια ώρα όμως βοηθά και τον οργανισμό του.

  Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες όταν κάποιος δίνει αίμα δύο φορές τον χρόνο, αντιμετωπίζει μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Μάλιστα, στους αιμοδότες ηλικιών 43-61 ετών τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά είναι λιγότερα. Επίσης οι συχνές αιμοδοσίες αραιώνουν το αίμα και το βοηθούν να ρέει καλύτερα, περιορίζοντας ακόμα και τη ζημιά στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ