Κυριακή 16.05.2021
More

  Τιμήθηκε η μνήμη των εκτελεσθέντων της Μ. Παρασκευής του 1944

  Σε λιτή εκδήλωση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

  Τους 23 άνδρες της που εκτελέστηκαν από τα κατοχικά στρατεύματα την Μ. Παρασκευή του 1944 στην Αγία Τριάδα Αγρινίου μαζί με άλλους 100 πατριώτες , τίμησε χτες η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής στην Πρέβεζα.

  Η εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Πρέβεζας είχε περιορισμένες συμμετοχές ενώ τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας.

  Στην λιτή τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κρυοπηγής Ιωάννης Τσούτσης, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, οι Βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας , ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση ενώ τους απογόνους των εκτελεσθέντων εκπροσώπησε ο κ. Βασίλειος Σοπικιώτης.

  Τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την συγκίνησή του για την ξεχωριστή αυτή ημέρα, ευελπιστώντας ότι μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα διοργανωθεί μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν όχι μόνο οι πεσόντες αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αναγνώρισης της Κρυοπηγής ως Μαρτυρική Κοινότητα.

  Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Μαρτυρικής Κοινότητας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ