Παρασκευή 09.12.2022
More

  Ζωντανά η όπερα «Βότσεκ» Άλμπαν Μπεργκ

  Συνεχίζονται το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., με την όπερα του Άλμπαν Μπεργκ «Βότσεκ», οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Δημοτικό Ωδείο, «Σπύρος Δήμας.

  Ο φημισμένος εικαστικός William Kentridge δημιουργεί μια τολμηρή σκηνοθετικά παραγωγή με πρωταγωνιστή τον Peter Mattei στο ρόλο του βασανισμένου στρατιώτη Βότσεκ, μια ιστορία που είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Γκέοργκ Μπύχνερ.

  Σχεδόν έναν αιώνα από την πρεμιέρα της, η όπερα δεν έχει χάσει καθόλου από τη δύναμη της να γοητεύει, να σοκάρει και να συγκινεί, αποτελώντας ένα από τα σημαντικά έργα του 20ου αιώνα.

  Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το δράμα ενός στρατιώτη που βιώνει την απανθρωπιά και τον εξευτελισμό, οδηγούμενος τελικά στην τρέλα και το φόνο της ερωμένης του. Η μουσική του Μπεργκ υιοθετεί τα χαρακτηριστικά του εξπρεσιονισμού, δίνοντας έμφαση στο υποσυνείδητο και το συμβολισμό, παρά στο προφανές και το αυτονόητο. Η ατονική μουσική εναλλάσσεται με στιγμές ρομαντισμού.

  Στην διεύθυνση ο Yannick Nezet-Sequin.

  Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

  Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:

  ·Πόργκι και Μπες του Γκέρσουιν (1 Φεβρουαρίου 2020 , 8μμ)

  ·Αγριππίνα του Χαίντελ (29 Φεβρουαρίου 2020 , 8μμ)

  ·Ο Ιπτάμενος Ολλανδός του Βάγκνερ (14 Μαρτίου 2020 , 7μμ)

  ·Τόσκα του Πουτσίνι (11 Απριλίου 2020 , 8μμ)

  ·Μαρία Στουάρντα του Ντονιτσέτι (9 Μαΐου 2020, 8μμ)

  Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ