Δευτέρα 26.02.2024
More

  Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει το 2018

  Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επιχείρηση στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.

  Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, τρεις ως φυσικοί αυτουργοί και ένας ως ηθικός αυτουργός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

  Την υπόθεση της ένοπλης ληστείας εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος  Ασφάλειας Πρέβεζας, έπειτα από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα.

  Αναλυτικότερα, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 25, 26, 22 και 26 ετών

  Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 μετά τα μεσάνυκτα στην Νέα Σαμψούντα, τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού παραβίασαν την είσοδο του πρώτου ορόφου επιχείρησης, εισήλθαν στο χώρο και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν 21χρονη ημεδαπή, κόρη του ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν από ντουλάπι το χρηματικό ποσό των 14.800 ευρώ.

  Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι  φυσικοί αυτουργοί της ληστείας ήταν ο 21χρονος και οι δύο 26χρονοι ενώ ο 25χρονος ημεδαπός ήταν ο ηθικός αυτουργός, ο οποίος είχε οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία.

  Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ