Κυριακή 22.05.2022
More

  Ζωντάνεψαν μνήμες και παραδόσεις της Μικράς Ασίας

  Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού τη Μικρασιατική Καταστροφή, ήταν το κεντρικό θέμα  της εκδήλωσης

  Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού τη Μικρασιατική Καταστροφή, ήταν το κεντρικό θέμα  της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και σχολεία της πόλης.

  Την Πέμπτη δεκάδες μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και παρακολούθησαν την μουσικοχορευτική παράσταση.

  Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από το 1ο Λύκειο Ιωαννίνων, το 6ο, το 7ο και το 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.

  Όπως ανέφεραν σε σύντομες δηλώσεις ο Ηλίας Γκαρτζονίκας και ο Νίκος Νούσιας στόχος ήταν  να αναδειχτεί η μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία  τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη.

  «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έγινε πραγματικότητα με την συνέργεια του Πνευματικού Κέντρου και των σχολείων της πόλης μας. Στόχος μας είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την μουσικοχορευτική παράδοση της Μικράς Ασίας. Στις προθέσεις μας είναι να κάνουμε και άλλες ανάλογες δράσεις» σημείωσαν οι κ.κ. Γκαρτζονίκας και Νούσιας.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ