Τετάρτη 22.09.2021
More

  1965: Γεωργία Βασιλειάδου, Αυλωνίτης, Ρίζος κόβουν βασιλόπιτα

  Μια σπάνια φωτογραφία από την Πρωτοχρονιά του 1965

  Αγαπημένη όλης της Ελλάδας η Γεωργία Βασιλειάδου, άφησε το στίγμα της στον ελληνικό κινηματογράφο και μεγάλωσε γενιές και γενιές και θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέσα από τις ταινίες της.

  Με μοναδικό ταλέντο, μπρίο και μια χαρακτηριστική φωνή η Γεωργία Βασιλειάδου ήταν μια πολύ αγαπημένη καρατερίστα του ελληνικού κινηματογράφου.

  Ο Αρης Λουπάσης δημοσιεύει μια σπάνια φωτογραφία της Γεωργίας Βασιλειάδου από την Πρωτοχρονιά του 1965 όπου μαζί με τους επίσης αξέχαστους Βασίλη Αυλωνίτη και ο Νίκο Ρίζο κόβουν την βασιλόπιτα στα παρασκήνια του θεάτρου «Ακαδήμεια» (σημερινός «Ακάδημος») και γράφει:

  «Την Πρωτοχρονιά του 1965 η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Βασίλης Αυλωνίτης και ο Νίκος Ρίζος κόβουν την βασιλόπιτα στα παρασκήνια του θεάτρου “Ακαδήμεια” (σημερινός “Ακάδημος”) όπου ανεβάζουν με μεγάλη επιτυχία με τον θίασο τους την κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη “Πέντε λεπτά από την Ομόνοια”.

  Στο έργο συμπρωταγωνιστούν η σύζυγος του Νίκου Ρίζου και γλυκύτατη ηθοποιός Έλσα Ρίζου (δεξιά) και δίπλα της η ταλαντούχα Πόπη Λάζου που θα μείνει γνωστή για την πληθωρική και εκρηκτική της παρουσία.

  Τέσσερα χρόνια νωρίτερα και ενώ οι τρεις μεγάλοι Έλληνες κωμικοί βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, έπειτα από πρόταση του Νίκου Ρίζου αποφασίζουν να συγκροτήσουν τον δικό τους θίασο. Από το ’61 έως και το ’65 ανεβάζουν με τεράστια ανταπόκριση του κοινού κλασικές κωμωδίες των Τσιφόρου-Βασιλειάδη ξεκινώντας από την θρυλική “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός” η οποία λόγω μεγάλης επιτυχίας θα μεταφερθεί το ίδιο επιτυχημένα και στον κιν/φο. Ακολουθούν “Οι γαμπροί της Ευτυχίας”, “Οι νεόπλουτοι” και “Η γυναικούλα μας” όπου βιώνουν ασύλληπτη αγάπη και λατρεία από το κοινό που τους έχει ξεχωρίσει ήδη από την σαρωτική παρουσία τους στις αξέχαστες κιν/φικές ταινίες.

  Την οικονομική διαχείριση του θιάσου αναλαμβάνει ο ευφυέστατος Νίκος Ρίζος που υπήρξε και από τους καλύτερους θεατρικούς επιχειρηματίες της εποχής και η περιοδεία που θα ακολουθήσει στην συνέχεια σε Ελλάδα και εξωτερικό αποτελεί μαζί με τη περιοδεία της Αλίκης τις δύο πιο επιτυχημένες εισπρακτικά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

  Τρεις “Πρωτομάστορες” του γέλιου που κατάφεραν μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς, τους μορφασμούς και τις ατάκες τους να δώσουν το δικό τους στίγμα απογειώνοντας κυριολεκτικά τα σενάρια και τους ρόλους και να κερδίσουν επάξια την δική τους θέση στο Πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων κωμικών».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ